Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podnikatele někdo ubil notebookem a ubodal: Hlavního podezřelého definitivně osvobodili

Autor: ČTK ljš - 
28. dubna 2016
12:53

Za vraždu podnikatele z roku 2005 v Otrokovicích devětatřicetiletý Martin B. definitivně pykat nebude. Olomoucký vrchní soud potvrdil rozsudek zlínského krajského soudu, který pracovníka ochranky zprostil loni na podzim obžaloby. Stejný soud jej přitom v minulosti dvakrát potrestal 14 lety vězení, případ mu však vždy vrátil odvolací soud.

Podle obžaloby Martin B. devětadvacetiletého podnikatele, pro kterého pracoval, surově utloukl a ubodal na podzim 2005 v jeho bytě v Otrokovicích. Žalobkyně jej vinila z toho, že z bytu si poté odnesl notebook, jímž zřejmě oběť tloukl do hlavy. Motivem k vraždě byly podle obžaloby zřejmě osobní rozpory s podnikatelem, který chtěl údajně obžalovaného propustit z práce.

Policie asi po roce vyšetřování případ kvůli nedostatku důkazů odložila. Kriminalisté se začali vraždou znovu zabývat v roce 2013, kdy zjistili nové poznatky, které by mohly vraha odhalit. Na vyšetřování se podílel i speciální policejní tým Tempus, jehož cílem je vyšetřovat letité případy uzavřené bez úspěchu.

Krajský soud muže potrestal 14 lety poprvé v září roku 2014 a po vrácení případu znovu v březnu roku 2015. Poté, co odvolací soud případ znovu vrátil, rozhodl zlínský soud loni v listopadu zprošťujícím rozsudkem, chyběl stěžejní důkaz. Martinu B. původně hrozilo 12 až 15 let vězení nebo i výjimečný trest, svou vinu u soudu po celou dobu popíral.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání