Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Muže zprostili viny z vraždy: Můj případ by už vyšetřovatelům Nečesaného zlomil vaz, řekl

Autor: ČTK ljš - 
27. dubna 2016
17:10

Stejný vyšetřovací tým i stejná státní zástupkyně. Případ Radka Ch. se však od kauzy Lukáše Nečesaného liší na straně zákona jen osobou soudce. A ten pro mnohé překvapivě rozhodl „v pochybnostech ve prospěch obžalovaného“.

Radek Ch., který čelil obžalobě ze smrti sedmapadesátiletého muže nalezeného v jímce domu v Nové Vsi na Rychnovsku, ale ve vězení nakonec přece jen skončí. Obvinění z vraždy byl sice zproštěn, soudce ho ale poslal na 3,5 roku za mříže za předchozí napadení oběti, ke kterému se přiznal.

Státní zástupkyně Lenka Faltusová, která figuruje i v případu Lukáše Nečesaného, pro obžalovaného v závěrečné řeči navrhla trest 14 let vězení. Tel ale u soudu uvedl, že poškozeného napadl pouze jednou, a podíl na jeho smrti odmítl.

Předseda senátu Miroslav Mjartan řekl, že nebyla prokázána doba smrti poškozeného. „Dospěli jsme k závěru, že vina obviněného nebyla jednoznačně prokázána a v bodu dvě a tři obžaloby jsme ho obžaloby zprostili,“ řekl Mjartan. Podle předsedy senátu Radkovi Ch. za pokus těžkého ublížení na zdraví hrozil trest v rozmezí tři až deset let vězení.

Faltusová v závěrečné řeči řekla, že jediným možným pachatelem je obžalovaný, a navrhla ho potrestat za pokus vraždy, pokus těžkého ublížení na zdraví a přečin usmrcení z nedbalosti. „Obžalovaný velmi brutálně a surově zaútočil proti bezbrannému poškozenému, musel si být vědom, že útočí na oblast hlavy, a musel si být vědom toho, že útokem může způsobit smrt,“ řekla Faltusová.

Podle obhájce Jiřího Janeby nebylo prokázáno, že se obžalovaný na druhém útoku podílel, a neexistuje žádný přímý důkaz. Upozornil také na nesrovnalosti týkající se data smrti poškozeného či na pochybení v práci policistů na místě činu. Na ta upozorňovali i obhájci v případu Lukáše Nečesaného. „Soud by měl obžalovaného z druhého útoku zprostit obžaloby,“ řekl Janeba.

Radek Ch. řekl, že je přesvědčen o tom, že policisté manipulovali s důkazy na místě činu. „Celé to je na mě vymyšlené, já jsem nic takového neudělal,“ tvrdil a šel ještě dál. „Policie svou práci nezvládla a státní zástupkyně je nyní kryje. A lže, když tvrdí, že jsem v přípravném řízení odmítl vypovídat. Případ vyšetřovala stejná skupina jako Lukáše Nečesaného a můj případ by jim už zlomil vaz,“  rozohnil se.

Radek Ch. podle obžaloby svého známého, u kterého od září 2014 bydlel, napadl v opilosti poprvé v polovině prosince. Napadený muž utrpěl vážná poranění na hlavě. Charvát mu po návratu z restaurace přivolal pomoc. Obžaloba viní Charváta také z dalšího lednového útoku. Po něm Charvát hodil tělo poškozeného do jímky, kterou zakryl poklopem. Muž, který byl kvůli zraněním v bezvědomí, v jímce zemřel na následky podchlazení a jeho tělo našli policisté v únoru 2015.

franta-mlaticka. ( 28. dubna 2016 09:03 )

 Chraňme si své vrahy, jeden zabil, druhý téměř zabil. Nečesaný patří za mříže. Rodina šmejda Nečesaného vynakládá nemalé finanční prostředky na očištění jména svého syna, snaží se z gaunera dělat ovečku a nechápou, že ten jejich šmejd to udělá kdykoli znovu. Povedená rodina, syn skorovrah, otec zloděj a matka pračka, baba lhářka.

zada ( 28. dubna 2016 08:04 )

Každý gauner možná ví jak na strunu hrát, ale policajti, státní zástupci a soudy nesmí poslat dov ězení nikoho bez řádných důlazů. Od toho tady jsou a za to si je platíme. Ne za sfalšované nebo nepřímé důkazy. Vrah a zločinec patří do vězení, to ano. Ale jelikož jsou "státní" úřednicící placeni a prémiováni za vyřešené případy, tlačí na ně vedení a média, tak prostě kamuflují co se dá.... Sláva a koryto ..... podle ksiftu snad soudit nebudeme, že? To že Blesk tady spojuje hned dva i tři případy, to je bez komentáře. Blesk vyhrabe spojení i mezi zabitím France Jozefa a Nečesaným

pohlavnenakazenajusa ( 28. dubna 2016 07:34 )

Udělet to jako Slámová - sfalšuj důkazy

andyna775 ( 27. dubna 2016 22:54 )

Amalie ( 27. dubna 2016 21:22 )

Je mi už z těch keců nějak zle,co je u nás dovoleno.Kampak chodí,otec Nečesaný na ty -rádoby svědky,jak je možné,že takoví lidé mohou zastávat tak vysoké funkce ,HNUS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání