Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidiče utíkajícího od nehody honili s policisty i fotbalisté a fanoušci z Kladrub

Autor: dce - 
19. dubna 2016
13:55

Dvaadvacetiletý muž se zákazem řízení ujížděl policistům na Teplicku. Nakonec se vyboural a chtěl utéct po svých, v tom mu ale zabránili fotbalisté a jejich fanoušci z hřiště, u kterého se nehoda stala. Zadrženého mladíka pak předali policistům.

Mladého řidiče v černé hondě chtěli policisté zastavit v Teplicích v sobotu. Mladík je ale ignoroval a vyrazil pryč z města. V jednu chvíli ignoroval zákaz vjezdu a málem srazil i muže přecházejícího vozovku.

Nakonec se u výjezdu na Kladruby vyboural. „Když viděl, jak je auto poškozené, nechal ho tam i s přítelkyní, která v něm seděla. Té se naštěstí nic nestalo,“ uvedl podle serveru iDnes.cz policejní mluvčí Daniel Vítek.

Mladík od auta utíkal kolem fotbalového hřiště, kde se zrovna hrál zápas. „Hráli jsme s Bořislaví. Náhle rána jako z děla a skřípot. Z lavičky jsem viděl, jak z nabouraného auta vyběhl kluk, přeskočil zábradlí a uháněl pryč. Byl snad v šoku,“ prohlásil trenér fotbalového klubu Sokol Kladruby Stanislav Mixa.

Několik diváků a asi šest fotbalistů se za mladíkem vydalo, většinu z nich ale odvolali zpět na hřiště. Jeden fotbalista a jeden fanoušek to ale nevzdali, mladíka nakonec chytili a předali policii.

„Bude se zodpovídat z maření výkonu úředního rozhodnutí. Za to ho může soudce poslat až na dva roky do vězení,“ doplnil mluvčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání