Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Co bude s Péťou (3), kterému táta zabil psa a pak se zastřelil? Zbývá jediná naděje!

Autor: Richard Veselý, Jan Doležal - 
18. dubna 2016
20:53

Mami, kde je náš pejsek? Tak se ptal Péťa (3) poté, co mu jeho kamaráda Huga táta Petr V. (†42) vyhodil z okna v 9. patře. O dva dny později se chlapcův otec v bytě na pražském Proseku zastřelil. Co teď s malým chlapcem bude?

Malý Péťa (3) z Proseku prožil během dvou dnů horší hrůzy než mnoho lidí za celý život. Jeho otec ve čtvrtek po hádce s partnerkou vyhodil z okna jejich milovaného psa Huga. V sobotu pak bývalý vězeň spáchal sebevraždu.

Po čtvrteční hádce se Péťa ptal na psa. „Hugo už je v nebíčku,“ uklidňovala ho nevlastní máma, která se o chlapce odmalička starala. Chlapec se vzápětí musel dívat na to, jak mu tátu odváží policie. „Je to syn Petra V., jeho vlastní máma je narkomanka a opustila ho, když byl úplně malý,“ prozradila Blesku známá rodiny.

Petr V. si v minulosti odseděl tři roky za vaření pervitinu. Drogy zřejmě bral dodnes. O chlapce se ale údajně staral vzorně. „Chodili spolu ven, společně venčili i psa. Byl na Péťu moc pyšný,“ řekla známá.

Petr V. se s partnerkou často hádal, podle sousedů u nich docházelo i k domácímu násilí. Poslední hádka nastala ve čtvrtek večer, když se žena chtěla z bytu odstěhovat. „Přijel autem, vyběhl do bytu a za chvíli už tam bylo pozdvižení. Když žena odešla, vyhodil z okna psa,“ popsala známá rodiny. Muži nyní hrozilo, že půjde za týrání zvířat znovu do kriminálu a přijde i o syna.

Toho před odvozem do cely předběžného zadržení předal partnerce, která se od něj rozhodla odejít. Když se v pátek vrátil domů, ani jeden už tam nebyl. Podle sousedů žena i s malým Péťou odjela ke svému tatínkovi do Tábora. Už tehdy tvrdila, že si chlapce bude chtít osvojit, má ho totiž ráda, jako by byl její vlastní.

Teď to pro Péťu bude totiž ještě těžší – v sobotu se jeho táta doma zastřelil...

petcim ( 19. dubna 2016 06:48 )

Snad úřady dovolí,aby Péťa zůstal u své nevlastní matky....stará se o něj, byl by to pro něj šok,kdyby ještě přišel i o ni.....

dissent ( 18. dubna 2016 22:20 )

Z okna měl místo psa, letět ten vytlemený kretén.

y1xcvbnm ( 18. dubna 2016 21:20 )

Péťa bude muset k jedné z babiček .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání