Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jakub L. (23), který s kombajnem vyrazil po dálnici: Mám toho plný zuby, rozčiloval se

Autor: Jitka Pecharová - 
13. dubna 2016
08:54

Trouba, anebo opovážlivý floutek? Každopádně tohle si za rámeček jen tak nedá! Jakub L. (23) si totiž dovolil vyjet s kombajnem s žací lištou na dálnici D11. Stal se sice rekordmanem, jelikož v historii fungování dálnice D11 se na úseku Královéhradeckého kraje jednalo o zastavení nejpomalejšího vozidla, ale teď bude muset za výlet pykat.

Sám bez doprovodu a navíc bez registrační značky a pojištění. Stroj, který koupil v Polsku, vezl domů na Znojemsko, do Vratěnína. Přítomnost kombajnu motoristy na dálnici šokovala a hlavně rozčilovala. Stroj svojí čtyřmetrovou šířkou překážel a pomalou jízdou o rychlosti maximálně 40 kilometrů brzdil v odpolední dopravní špičce provoz.

Naštěstí nejel kombajnista po D11 dlouho. Na 86. kilometru, blízko nájezdu u Hradce Králové, odkud mu zbývalo do cíle necelých 200 kilometrů, stroj zastavila dálniční policie. Mladíkovi další jízdu zakázala a Jakub L. musel za jejich doprovodu a asistenční služby kombajn až do zajištění odtahu a potřebných dokumentů odstavit.

„Proč se vydal po dálnici, nebyl však schopen policistům vysvětlit,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková. A do řeči mu nebylo ani s redaktorkou Blesku. „Mám toho plný zuby,“ rozčiloval se zemědělec. Zda na D11 sjel omylem nebo šlo o záměr, snad sdělí úředníkům v přestupkovém řízení.

Jakub L. porušil řadu dopravních předpisů. Řídil stroj bez registrační značky a pojištění, jel s ním po dálnici, kam mohou jen vozidla s nejnižší rychlostí 80 kilometrů v hodině, a dopustil se přepravy nadměrného nákladu bez patřičných povolení. Kombajn byl totiž široký 3,90 metru, což je o téměř metr více, než je povoleno. Hrozí mu za to pokuta až do půl milionu a až roční zákaz řízení.

Video Kombajn na dálnici - Aktu.cz
Video se připravuje ...

djaba ( 13. dubna 2016 17:43 )

 Normálně bych mu dal desítku pokuty a nechal bych to být .Omylem se dostal na dálnici a na nejbližším sjezdu chtěl jet po okreskách ,astala vista .

mafra ( 13. dubna 2016 13:50 )

Ti amíci vás dost točej,že jo,to je moc dobře soudruzi a doufám,že jich tu bude projíždět mnohem víc,už jen proto,abyste měli vztek.

moiaza ( 13. dubna 2016 12:06 )

 Stačilo tak málo. Na kombajn napsat US ARMY. A měl by klid.

salto ( 13. dubna 2016 12:04 )

Správně, hnal bych to do Štrasburku

dfghjk ( 13. dubna 2016 11:38 )

No nic, Kubo, vítej mezi celebrity. Půl melounu ti nenasolí a pokud to bude za nějakých 10000, tak to za to stálo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání