Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Největší Čech, největší prsa i nejdelší vlasy: Čím se chlubí čeští rekordmani

  • Autor: dce - 
    14. 4. 2016
    05:07

    Česko má o jednoho rekordmana méně – o víkendu totiž zemřel největší Čech Tomáš Pustina, jehož úctyhodná výška 224 cm se dostala i do české knihy rekordů. V té ale samozřejmě nebyl sám – po jeho boku se objevila i nejmenší Češka nebo dáma s největšími vnadami.

  • 1.Největší Čech

    Tomáš Pustina byl již dlouhá léta největším Čechem. Když byl malý, spadl z kola a měl těžký úraz hlavy. Vlivem toho začal jeho mozek produkovat příliš velké množství růstového hormonu a Tomáš rostl a rostl. Nakonec se zarazil na 224 centimetrech. Jenže výška nebyla jen tak – trpěl vážnými problémy s klouby, vředy na bércích, problémy se zuby a celkově s pohybem.

    Tomáš Pustina zemřel v noci na 10. dubna 2016 pravděpodobně na zástavu srdce – jeho organismus už nevydržel dlouhodobé zdravotní potíže. 

    Největší Čech Největší Čech | Blesk – Jiří Čada

  • 2.Nejmenší Čech

    Titulem nejmenší Čech se může chlubit Pražačka Irenea Virtová, která měří pouhých 102 centimetrů. Ačkoliv je tato dáma opravdu drobná, žít se snaží zcela normálně. „Mindráky jsem kvůli své výšce nikdy neměla, vyrůstala jsem v normální rodině a chodila do běžné školy. Můj recept na hezký život je nenechat se znechutit.“

    Paní Irenea šéfuje úspěšné účetní firmě a rozhodně si nemůže stěžovat na nedostatek práce, vede totiž ještě svépomocné sdružení lidí malého vzrůstu nazvané Paleček. 

    Nejmenší Česka Irenea Virtová měří pouhých 102 centimetrů. Nejmenší Česka Irenea Virtová měří pouhých 102 centimetrů. | archiv Blesku

  • 3.Největší silák

    Světový rekord v takzvaném mrtvém tahu je 463 kilogramů (držitelem je Eddie Hall, který váží 173 kilogramů). Ten český za ním ovšem nijak nepokulhává – Čech Petr Petráš zvedne při tomto cviku neuvěřitelných 410 kilogramů. A není to ta nejšílenější váha, kterou zvedá – dřepuje i s 790 kilogramy!

    Video  Největší český silák Petr Petráš zvedne v mrtvém tahu 410 kilogramů.  - YouTube
    Video se připravuje ...

  • 4.Největší prsatice

    Největšími přírodními prsy se v Česku honosí rodačka z Ústí nad Labem Milena Velba. Chlubí se jimi ovšem už pouze v Německu, kde v současnosti žije. Samozřejmě takový dar od přírody nenechala přijít vniveč a natáčí filmy pro dospělé pod jménem Alpská Milka. Obvod její „chlouby“ je úžasných 122 centimetrů a oficiální velikost je 80J.

    Milena Velba se může pochlubit největšími českými přírodními prsy. Milena Velba se může pochlubit největšími českými přírodními prsy. | Internet

  • 5.Největší ruce

    Největší ruce v Česku patří Petru Davidovi ze Sedlice. Od spodku dlaně až po špičku prostředníčku měří 26,6 centimetru. Petr nemá problém v rukou udržet 17 půllitrů piva nebo 142 pivních tácků mezi palcem a ukazovákem jedné pracky. V jedné ruce udržel i dvě plné pětilitrové zavařovačky!

    To, že má ruce větší, než je obvyklé, zjistil až na vojně. „Jeden kluk tam přinesl třílitrovou kompotovou sklenici s čajem, já jsem se chtěl napít a vzal jsem ji do jedné ruky. Všichni na mě koukali a v tu chvíli mi došlo, že mám fakt velké ruce!“ Má ale i problémy – třeba na moderních piditelefonech nevyťuká zhola nic!

    Petr David má největší ruce v Česku. Petr David má největší ruce v Česku. | Martin Pekárek

  • 6.Nejdelší vlasy

    Pořádný ohon vlasů má Adéla Němcová – její vlasy, které si vysloužily místo v knize rekordů, měří 236 centimetrů. Vlasy si nechala růst 20 let, vloni s tím byl ale konec. „Čekám miminko, a tak si vlasy zkrátím do pasu.“

    S takto dlouhými vlasy už ale moc parády nenadělala – rozpouštěla je pouze při mytí ve sprše, jinak nosila drdol. I ten byl ale úctyhodný! „Váží asi 2 kg a pořádně se pronese. Bolí mě z toho často krční obratle.“

    Nejdelšími vlasy se mohla pochlubit Adéla Němcová. Nejdelšími vlasy se mohla pochlubit Adéla Němcová. | Zbyněk Schnapka

  • 7.Nejstarší žijící Čech

    I tento titul pro sebe uzmula žena – je jí Bedřiška Köhlerová, které bude 1. července 109 let. Paní Bedřiška žije v domově seniorů v Brně a podle pečovatelů je velmi vitální. A její recept na dlouhověkost? Pohyb a střídmost.

    Bedřiška Köhlerová je nejstarší žijící Češkou. Bedřiška Köhlerová je nejstarší žijící Češkou. | Jiří Nováček

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadler ( 14. dubna 2016 12:28 )

Je evidentní, že chybí kategorie největší penis v ČR. Nevěřím, že by tento rekord nebyl evidovaný. Te jen Blesk se stydí o něm informovat. Vysprchovaný muž se nakrucuje před zrcadlem: Zrcadlo, zrcadýlko, řekni mi, kdo má největšího ču.r.áka v Česku? Já, ozve se manželka z ložnice.

lipno ( 14. dubna 2016 09:57 )

Zalez Shapiro!

salto ( 14. dubna 2016 08:58 )

Že by JUDr Benda byl zbytečný?

Ruudazvostravy ( 14. dubna 2016 08:58 )

Tak gdo má nejvěčý ce*cki uš výme,tejť de vo to,abi se přyhlásyl ten utajenej nejvěčý čů*rák,že lydički?Ale žánej podraz jo,čů*rák se nemjeřý vot hlavi k patě,to je zas jyná kategóryje,kerá má voznačení VYP.

pajato73 ( 14. dubna 2016 08:24 )

Angela Merkel-ova

Zobrazit celou diskusi