Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodiče v Karviné se bojí o děti, v ulicích řádí úchyl: Káju sledoval až domů

Majakovského ulice v Karviné, kde se k malé Káje (8) připojil neznámý člověk, který jí nabízel sladkosti.
Majakovského ulice v Karviné, kde se k malé Káje (8) připojil neznámý člověk, který jí nabízel sladkosti.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: kaj, haj - 
10. dubna 2016
14:31

Poblíž základních škol v Karviné se pohybuje neznámý podivín, který obtěžuje malé děti a děsí je. Dvěma už prý nabízel sladkosti, doprovázel je cestou domů a nedal se nijak odbýt. Možného pedofila již hledá policie.

Muž zanedbaného vzhledu, údajně kolem třiceti let, obtěžoval i osmiletou holčičku Káju. „Chtěl si s ní cestou z družiny v Majakovského ulici povídat a snažil se ji uplácet sladkostmi. Naštěstí marně,“ popsala pro Aha! situaci maminka dívenky s tím, že její dcera tehdy přišla domů ubrečená.

„Dcera řekla, že ho nezná, že se s ním bavit nebude, že spěchá domů. I přesto šel vedle ní až k domu nad námi,“ dodala s obavou v hlase maminka, která si raději přála zůstat v anonymitě.

Podobný nemilý zážitek mělo také další dítě. Úchyl ho podobným způsobem obtěžoval jen o ulici dál. Není tedy divu, že někteří rodiče ze strachu začali své ratolesti ze školy osobně vyzvedávat.

Případ již začala vyšetřovat karvinská policie a ani základní škola, kolem které se podezřelý muž motal, nebere věc na lehkou váhu. „Škola dělá maximum, aby zajistila bezpečnost dětí. Žáky i rodiče jsme informovali,“ potvrdil deníku Aha! ředitel Roman Hamrus.

Úchyl podle popisů svědků měří asi 180 centimetrů, je mu kolem třiceti a je hubený. Má jemně snědší pleť a světlé vousy po celé tváři. Spatřen byl v černé kšiltovce se znakem, černé vestě s kapsami a zablácenými tmavými riflemi.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání