Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Brankář Jiří Vosyka je ve vazbě! Podle policistů jel v milionových podvodech

Autor: Kateřina Moravcová - 
6. dubna 2016
20:17

Tak tohle je gól! A do vlastní brány! Svou fotbalovou kariéru sice už prvoligový brankář Jiří Vosyka (46) ukončil, teď ho zřejmě čeká jiný zápas. Ve vězení. Pokud bude usvědčen z milionových pojišťovacích podvodů.

Fotbalem vydělané peníze zřejmě Vosykovi nestačily, a tak se vrhl na jiný byznys. Podle informací Blesku se po sportovní kariéře začal živit jako pojišťovací makléř. A rozjel to ve velkém. Pojišťoval desítky lidí, někteří o tom neměli ani tušení, jiní zase byli bílými koňmi. Jenže všechno prasklo a Vosyku v pondělí zadržela policie. 

„Vyšetřujeme jeden z největších případů pojistných podvodů. Zatím jsme obvinili 18 lidí, další budou následovat v průběhu několika dnů a týdnů. Kriminalisté podezřívají přes sto osob. Ty měly podvádět při sepisování úrazových smluv u různých pojišťoven,“ potvrzuje policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Mezi obviněnými budou pravděpodobně i lékaři. Vosyku včera plzeňský soudce poslal do vazby. Za podvod, který je v řádech desítek milionů korun, mu hrozí až 10 let za mřížemi. Podobnému trestu se zřejmě nevyhne ani finanční poradce Jan S. (43) z Prahy. Ten měl v celé kauze zřejmě plnit stejnou úlohu jako bývalý fotbalista.

Kariéra v první lize

Jiří Vosyka začal svou fotbalovou kariéru slibně už v roce 1991, kdy chytal za prvoligový FC Union Cheb. Hájil i branku FC Slovácké Slavie Uherské Hradiště, FC Lerku Brno, ale také Viktorky Plzeň, kde v roce 2001 ukončil prvoligovou kariéru. V lize hrál 6 sezon. Později chytal i v Německu.

zdenkk ( 6. dubna 2016 20:47 )

Vida ho čutálistu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání