Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pěstírnu drog na Děčínsku odhalil požár: Marihuana patřila policistovi z Prahy

Pěstírnu drog na Děčínsku odhalil požár: Marihuana patřila policistovi z Prahy (ilustrační foto)
Pěstírnu drog na Děčínsku odhalil požár: Marihuana patřila policistovi z Prahy (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
6. dubna 2016
10:21

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se zabývá případem z Varnsdorfu na Děčínsku, kde objevili hasiči při požáru komínu pěstírnu marihuany. Napsal to dnes Děčínský deník. Podle informací deníku začalo vyšetřování proti policistovi z Prahy. Právě ten si údajně pěstírnu v domě zřídil.

V komíně domu v Truhlářské ulici hořelo v pátek pozdě večer. Následné vyšetřování odhalilo pěstírnu marihuany. Mluvčí inspekce Radka Sandorová deníku řekla, že se GIBS případem zabývá.

Policista, kterého generální inspekce nyní prošetřuje, se nebude moci podle listu pravděpodobně vymluvit na vlastní potřebu. V pěstírně, která byla v domě pečlivě ukrytá, bylo přibližně sto rostlin konopí. V další části domu pak byly zbytky většího množství již sklizených rostlin.

Deník připomíná, že podobné překvapení čekalo na hasiče před necelými dvěma měsíci v Jiřetíně pod Jedlovou, kam vyjelo kvůli požáru několik jednotek. V domě našli velkou pěstírnu konopí.

Šluknovsko se v posledních letech stává rájem pro výrobce například pervitinu nebo pěstitele konopí. Těží totiž z toho, že je ze tří stran obklopené hranicemi s Německem, kde je po drogách z Čech velká poptávka. Proti německé produkci totiž mají výhodu ve výrazně nižší ceně, napsal Děčínský deník.

dietr ( 6. dubna 2016 12:56 )

A měl povolení od ťamanů?

zednik ( 6. dubna 2016 11:33 )

Pravidelné roční revize komínů opravdu nejsou od věci .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání