Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Maminka Petra (†39) se upracovala k smrti: Měla 16hodinové směny 6 dní v týdnu

Petra se upracovala k smrti, aby její děti neskončily na ulici.
Petra se upracovala k smrti, aby její děti neskončily na ulici.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
5. dubna 2016
21:05

Doma neměli žádné peníze, dluhy nespláceli a hrozilo, že skončí s dětmi na ulici. Bulharka Petra Georgievová (39) se proto rozhodla, že odcestuje do České republiky, kde jí byla slíbena dobře placená práce. Petra nakonec pracovala otrocké šestnáctihodinové směny šest dní v týdnu. Upracovala se tak k smrti.

Její děti (15 a 17) neměly na základní potřeby, a tak když Petra dostala nabídku na práci v České republice, ani chvíli neváhala. V Plzni jí slíbili výdělek až 27 tisíc korun měsíčně.

Jenže inzerát měl velký háček. Aby Petra vydělala tolik peněz, kolik jí slíbili, musela vzít otrocké šichty. Šest dní v týdnu se oháněla 16 hodin denně, aby své rodině zajistila lepší budoucnost.

Její zdravotní stav se však začal zhoršovat. Kvůli penězům přehlížela signály, že má její tělo dost. Doplatila na to tím nejhorším možným způsobem. Zemřela na upracování.

Ако по някаква причина се случи така, че сумата от 2000 лева бъде надвишена, а,. тя, причината би била само вашата щедро...

Zveřejnil(a) Alena Velcheva dne 4. duben 2016

„Zrovna když dokončila práci a rodina začala připravovat návrat do vlasti, stala se strašná tragédie. Petra po týdenním boji o život zemřela v Plzni. Důvodem byla prasklá cévka v mozku,“ popsala tragický důvod smrti Alena Velcheva, dobrá kamarádka Petry.

Ta teď připravuje převoz jejího těla do Bulharska, aby ho mohla rodina pohřbít. „Dobré duše, pomozte přivézt Petru domů. Postarali jsme se o administrativní část, ale stále je potřeba zaplatit dopravu v přepočtu asi 40 tisíc korun,“ prosí o pomoc Alena na Facebooku.

pandrhola ( 28. dubna 2016 15:54 )

Mám ten samý případ, u Brněského podnikatele jsem já a někokolik dalších otroků pracovalo, samozřejmě nezaplatil, jenom stále sliby, nepomohlo trestní oznámení, ani Úřad bezpečnosti práce( jak kdysi sliboval Drábek, že tam se to vyřeší), ani PČR, aj. Potom provozovnu prodal přes 3 svoje další firmy a nakonec přes ,,bílého koně" a je vymalováno. Jenom mě dluží cca 250 000 Kč a co zbytek lidí? Ale voda se vaří na každé prase, jeho je už uvařená, teď to čeká na něj. Takže v této republice nic nového o okrádání zaměstnanců, dělají to spožehnáním státu.

lepabrena ( 6. dubna 2016 10:05 )

A co takhle, aby zasáhl Úřad práce u zaměstnavatele, proč nedodržoval zákoník práce? A také by nebylo od věci zjistit, zdali cizinka pracovala v ČR legálně, zda-li měla pracovní povolení, jaká byla její pracovní smlouva, jak zaměstnavatel danil její příjem, zda-li odváděl zdravotní a sociální pojištění. Toto je jen špička ledovce. Znám daleko horší případy ze svého bezprostředního okolí. Ukrajince si najala na práci firma jako ochranku a zároveň doplňovače zboží v supermarketu, pracovali 14 hodin denně 7 dní v týdnu a za 5 týdnů práce dostali 2 000 Kč! Pracovali totiž načerno bez pracovního povolení na turistická víza a firma za ně tedy neodváděla vůbec nic- tzn. daň ze mzdy, odvody na sociální a zdravotní pojištění. A také měli původně slíbeno 27 000 Kč měsíčně. Jinak můj známý přes Úřad práce pracoval jako ochranka pro jednu pražskou nemocnici a za měsíc práce nedostal ani jednu Kč! A pracák s tím nic neudělal, protože firma, u které známý pracoval zkrachovala a pohledávky byly nedobytné. Majitel společnosti s ručením omezeným si poté okamžitě zařídil za 1 Kč další s.r.o. Tak vypadá právní stav v České republice dnes.

Pink ( 6. dubna 2016 01:45 )

Důsledek kapitalismu.

tempe ( 5. dubna 2016 23:28 )

Ani by mě nepřekvapilo,kdyby pracovala v JSG Straka, kde stáčejí med.Většího zmr...a sem ještě nepotkal.

brunos ( 5. dubna 2016 21:49 )

 To se čmoudíkům stát nemůže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání