Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Starosta z Uherskobrodska vytáhl muže z hořícího auta a zachránil mu život

Starosta z Uherskobrodska vytáhl muže z hořícího auta a zachránil mu život
Starosta z Uherskobrodska vytáhl muže z hořícího auta a zachránil mu život  (Autor: Facebook Ceny Salvator/archiv Blesku)
Autor: dce - 
5. dubna 2016
14:11

Marek Mahdal jel zrovna na vánoční nákupy, když se mu na silnici přímo před očima vybouralo auto a začalo hořet. Neváhal a řidiče vytáhl, a tak mu zachránil život. Veřejnost jeho hrdinský čin ocenila Cenou Salvator.

Starosta Bánova Marek Mahdal jel koncem loňského roku do Brna s maminkou na vánoční nákupy. Jenže u Hodějic je zastavila děsivě vypadající nehoda.

„Všiml jsem si, jak auto jedoucí přede mnou mění směr, sjíždí z vozovky a naráží do betonové zídky u sjezdu do pole. Náraz auto prudce vymrštil do vzduchu. Bylo jasně vidět, jak z podvozku vyšlehly plameny. Vůz dopadl na střechu a začal hořet,“ řekl podle serveru Idobrýden.cz Marek.

Marek nejel rychle, a tak stačil bezpečně zastavit. "Řidič cestoval sám. Chtěl jsem se k němu dostat přes dveře spolujezdce, ale ty byly zaklíněné. Tak jsem to zkusil z druhé strany. Šokovaný řidič chroptěl, ale nebyl v bezvědomí," pokračuje Marek ve vyprávění. Vyproštění mu pak ještě ztížily bezpečnostní pásy, bez nich by ale řidič už pravděpodobně nežil.

Marek Mahdal obdržel Cenu Salvator v kategorii Občan, která se dává lidem, kteří riskovali svůj život pro záchranu jiného.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání