Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Moravan zneužil důvěry opuštěné ženy a několik týdnů ji využíval: Na triku má více případů

Autor: dce - 
5. dubna 2016
11:31

Během pár týdnů se jí změnil celý život, a to jen kvůli důvěřivosti a jednomu podlému podvodníkovi. Ten zneužil mladou ženu, okradl ji a utekl. Nakonec se ho ale policistům podařil dopadnout. A zjistili, že podobných případů má na svědomí alespoň sedm!

Paní Kristýna se z Ústeckého kraje odstěhovala i s manželem do jižních Čech. Narodila se jim dcera a chtěli si postavit domeček. Muž si ale našel jinou a opustil ji. A v září loňského roku jí vstoupil do života přes seznamovací server Lidé.cz Petr Jaroš (fiktivní jméno, pozn. red.). "Zmínil se mi, že pracuje jako pilot v Praze. Působil na mě solidně, slušně..." uvedla Kristýna.

Po měsíci dopisování se sešli na nádraží u Českých Budějovic a šli rovnou ke Kristýně domů. "Dá se říct, že od té doby u mě bydlel. Když jsem byla v práci, tak on byl u mě doma a uklízel, staral se o domácnost," řekla oběť podvodníka v pořadu ČT Na stopě.

Po nějaké době začali hledat společné bydlení a vybrali si domeček. "Později začal tvrdit, že je nemocný, že má problémy se srdcem a že ho čeká operace, kterou nemusí taky přežít." Veškeré své našetřené peníze tak chtěl prý dát do domku, který koupili. Vyžadoval totiž značné rekonstrukce. A tak se dělalo jednou tohle, jindy tuhle a pořád bylo spoustu důvodů, proč není možné se do domku nastěhovat.

"Pochází z Moravy, prezentuje se letectvím, spíš asi to funguje jako zajímavý prostředek," řekl o podvodníkovi policista Stanislav Novák, který případ vyšetřuje. Muž na svém profilu na internetu zveřejnil desítky fotek týkajících se letectví, letušek, kokpitu a tak dále. "Na základě provedených šetření nemá nic společného s naší leteckou společností, ani s cizími, za které se vydává," dodal Novák.

Podvodník mluvil i o své zemřelé mamince a otci, který údajně jako hasič uhořel při jednom ze zásahů.

Nakonec Kristýně nabídl, že jí přes kamaráda doktora v Praze zařídí, aby s ním mohla být doma. "Že mi napíše diagnózu nějaké nemoci nebo dlouhodobějšího úrazu. Souhlasila jsem s tím." Po týdnu ale za Kristýnou přišel zaměstnavatel, že se týden neozvala a nevědí, co s ní je. Nakonec s ní zaměstnavatel rozvázal pracovní poměr a Kristýna přišla o práci.

"Začalo se to kupit. Potom jsem zjistila, že se mi ztratila kreditní karta, a to už jsem jevila velké podezření, že to bude i nějaký lotr. V té době jsem přišla i o bydlení, proto si pan Jaroš vymyslel, že se nemohu s majitelkou setkat, protože jsem měla autonehodu. Skončila jsem v azylovém domě i s dcerou," prohlásila Kristýna.

"Vždy když s nějakou ženou žije, tak už dále navazuje další kontakty s dalšími ženami, tudíž si vytváří zadní vrátka, aby měl kam se přestěhovat," uzavřel policista Novák.

Policisté muže dopadli o velikonočních svátcích na Přeloučsku – podobných případů má na svědomí alespoň sedm. Pokud máte s tímto mužem svou zkušenost, obraťte se na policii.

Více o důvěře čtěte ZDE >>>

andorea ( 5. dubna 2016 11:58 )

Chápu ještě, že přišla o peníze. Ale nechat se vyhodit z práce a ještě přijít o byt???

horak47 ( 5. dubna 2016 11:56 )

 Lidská hloupost nezná hranic,ona makala a on se doma válel,to jí nebylo divné ? Litovat ji nelze.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání