Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mladík v Tovačově zavraždil své prarodiče: Odsedí si 24 let

Autor: ljš, ČTK - 
5. dubna 2016
09:57

Chtěl si vybít zlost na svou bývalou přítelkyni, tak zabil své prarodiče! Čtyřiadvacetiletý Tomáš Francl s odvoláním proti trestu za vraždu v Tovačově neuspěl, vrchní soud rozhodl, že si mladík odpyká výjimečný trest 24 let.

Francl se k vraždám přiznal. Ve svém odvolání však nesouhlasí s výší trestu ani s tím, že šlo o vraždu s rozmyslem spáchanou zvlášť surovým způsobem. Právě brutalita útoku byla jedním z důvodů uložení výjimečného trestu. Polehčující okolností bylo podle soudu jen jeho doznání. Podle znalců je navíc resocializace mladíka snížená.

Tragédie se odehrála loni v červnu v tovačovském bytě, kde mladík s prarodiči žil. Čtyřiasedmdesátiletou babičku nejprve rdousil a pak ji ubodal, rozsvítil si při tom stolní lampičku, aby na spící ženu lépe viděl. Podle znalců byla brutalita útoku vysoká.

Poté přešel do druhé místnosti, kde spal jeho sedmdesátiletý dědeček. Tomu zasadil ránu nožem do krku, oba na místě vykrváceli. Mladík uvedl, že první chtěl ublížit sám sobě, poté co ležel nějakou dobu v posteli s nožem, mu prý "bouchlo v palici" a vydal se za prarodiči.

Po vraždě prarodičů, kteří se o něj starali a poskytli mu zázemí, odjel mladík taxíkem do nočního klubu v Prostějově. Ukradené peníze utratil v klubu, v akvaparku, za jídlo, ale i za hodinky pro prostitutku. Francl byl dopaden následující noc, ke svému činu se postupně přiznal třem dívkám, teprve poslední se obrátila na policii. Motiv činu se zjistit nepodařilo, podle znalců si chtěl Francl vybít zlost na svou bývalou přítelkyni.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání