Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Ředitele policejní školy vyšetřuje GIBS kvůli šikaně podřízených

Ředitele policejní školy vyšetřuje GIBS kvůli šikaně podřízených
Ředitele policejní školy vyšetřuje GIBS kvůli šikaně podřízených  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
5. dubna 2016
08:31

Největší policejní střední škola v Česku je bez ředitele. Ten byl totiž odvolán v souvislosti s vyšetřováním Generální inspekce bezpečnostních sborů. Jiří Zlámal měl totiž šikanovat své podřízené.

Ředitel Vyšší a Střední policejní školy v Praze Hrdlořezích Jiří Zlámal byl minulý týden postaven mimo službu, a to kvůli vyšetřování ze strany GIBSu, jak píše deník MF Dnes. Podle všeho Zlámal šikanoval své podřízené a ti se rozhodli jednat; neustálý nátlak z ředitelovy strany už byl neúnosný.

"Ano, proti plukovníku Zlámalovi je vedeno v tuto chvíli z uvedeného důvodu ze strany GIBS trestní řízení. V současné době probíhá vyšetřování a Zlámal byl postaven mimo službu," uvedla mluvčí GIBS Radka Sandorová. Trestní oznámení na něj podali jeho zástupci kvůli zneužití funkce a útlaku.

Zlámal, který školu vedl dvacet let, odmítl situaci komentovat, stejně jako jeho někdejší podřízení. Případ podle právníka a zástupce školy Petra Hanzla může komentovat pouze ministerstvo vnitra, ale ani to nebylo sdílné.

Prozatímním vedením školy byla pověřena právnička Jana Firstlová, která na škole též vyučuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání