Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Lukáš Nečesaný - první slova po rozsudku: 13 let jsem čekal, vazba byla šok

Autor: dce, ljš, František Prachař - 
1. dubna 2016
15:58

Soud s Lukášem Nečesaným skončil podle všech očekávání odsuzujícím rozsudkem ve výši 13 let. Už minulý týden toto předpovídal sám Lukáš, co ho ale šokovalo, byl návrh na vzetí do vazby z úst státní zástupkyně. Soud ho nakonec ale ponechal na svobodě.

Loni v květnu ho Nejvyšší soud propustil na svobodu a zrušil 13letý rozsudek. Od září se pak kolo soudů pro Lukáše Nečesaného rozjelo znovu. U krajského soudu to skončilo v pátek rozsudkem vinen ve věci pokusu o vraždu. Soud dal za pravdu státní zástupkyni a vyhověl jí i v návrhu výše trestu – tedy 13 let. Jenže to nebylo vše...

„V tomto duchu jsem i něco podobného očekával. Ta výše trestu je stejná, která byla v tom rozsudku v roce 2014. Samozřejmě mě nejvíc šokoval návrh na vazbu. Musím se přiznat, že už jsem se viděl v té vazbě, s vidinou toho, že manželka zůstane doma sama, že tam bude malinké miminko, naše dcera Natálka, že nebudu moci dodělat maturitu,“ řekl Lukáš Nečesaný Blesk.cz s tím, že se na péči o miminko dost podílí.

Video Nečesaný po soudu přiznal: Rozsudek jsem čekal, návrh na vazbu mě šokoval. - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

To potvrdila i jeho manželka Veronika. „Přebaluje, koupe, hlídá, vozí,“ řekla Blesk.cz s úsměvem mladá maminka. Ani ona si neumí život bez Lukáše představit. „Lukáš je ten, který se o nás stará a který mi pomáhá, a bez něj, kdyby doma nebyl...,“ Veronika ani nechtěla pomyslet, co by dělala.

Lukáš se novinářům vyjádřil i k otázce odsouzeného vraha Fundy jako svědka, na jehož výpovědi stavěla obžaloba. „Soud měl tuto situaci, tohoto svědka vyhodnotit úplně jinak, i protože byl pod léky. Toto svědectví nemá absolutně žádnou hlavu a patu a nechápu, jak se může soud opírat o takovéhoto svědka odsouzeného na 25 let,“ uvedl.

Než bude pro Lukáše pokračovat soudní boj, může si užívat svobody. Soud návrh vazby zamítl. A co plánuje dělat teď? „2. května začínají moje písemné maturitní zkoušky, budu se připravovat, starat se o rodinu a hlavně můžu být rád, že jsem na svobodě, že vazba nepadla,“ uzavřel Lukáš.

sherlock.z.cech ( 1. dubna 2016 20:39 )

Jak se ks.i.ndl stará o rodinu? Nepracuje, takže starost asi padá na jeho rodiče nebo ne?

bohdazi ( 1. dubna 2016 17:03 )

Tipnu si , že do roka a do dne bude soudce na kárném řízení. Nefandím případným zločincům, ale myslím, že dnes už si soudce nemůže dovolit odsoudit člověka bez důkladných důkazů. To by se podobná kauza mohla stát každému z nás. Ale opravdu každému z nás. A to není spravedlnost, ale účel kohosi. Je mi jasné, že spousta zločinců, pokud nebude policie úspěšná nebo nebude chtít být úspěšná, bude osvobozena, ale jinak to zkrátka nejde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání