Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlastní babičku nechal umřít hlady ve výkalech: Soud ho poslal na 7 let do vězení!

Autor: ČTK - 
1. dubna 2016
10:21

Sedmi lety vězení potrestal Krajský soud v Plzni třiadvacetiletého Martina M. ze Stodu na Plzeňsku za týrání babičky. Muž nedával seniorce podle soudu dlouhodobě jíst. Loni začátkem roku ji našli v bytě sociální pracovníci, přivolali sanitku a nechali ji odvézt do nemocnice. Tam ale vyhladovělá žena po dvou dnech zemřela, podle pitevního protokolu vážila necelých 30 kilogramů. Martinovi M. hrozilo za týrání osoby žijící ve společném obydlí až 12 let vězení. Vyhlášení rozsudku se dnes neúčastnil.

Podle obžaloby Martin M. nedával své babičce dostatek potravy a pití nejméně celý loňský leden. Seniorka byla upoutaná na lůžko a nemohla se o sebe sama postarat. Vnuk, který s ní v bytě bydlel, jí ale nezajistil jídlo ani základní hygienu. Když seniorku našli sociální pracovníci, všude kolem ní byly její výkaly. Na špatný stav ženy se přišlo poté, co sousedé upozornili na to, že ji delší dobu neviděli. Kvůli dluhům byla v bytě odpojená elektřina a nebyl zaplacený nájem.

Martin M. u soudu odmítl vypovídat. Na policii ale předtím uvedl, že od babičky dostával peníze na nájem, které utratil mimo jiné za drogy. Na policii se bránil tím, že starší žena od začátku roku 2015 jedla jen málo. Když odcházel, nechával jí chléb a sušenky. Nestaral se ale o to, kolik toho babička snědla. Nekrmil ji, ani jí nezavolal lékaře.

Podle znalkyň, které prováděly pitvu, byla žena těžce podvyživená, i když nenašly žádné důvody, které by jí bránily přijímat potravu. Příčinou smrti byl rozvrat vnitřního prostředí při extrémním vyhubnutí.

mazd ( 1. dubna 2016 13:22 )

Jasně,bude mít kaloricky vyváženou stravu s donáškou až k rypáku a lékaře, kdyby chytl rýmenku.

placenta ( 1. dubna 2016 13:09 )

jenom jo? bych ho pověsil na nejbližší strom zmr.da

majojo ( 1. dubna 2016 11:04 )

Soud zřejmě dospěl k názoru, že bába byla stará, takže na tom zas tolik nezáleží, že vnuk je perspektivní, takže mu nezkazíme život a konec konců smrt hlady není zas až tak trýznivá. Fakt už si strčte ty zákony pod talár!

dedeha ( 1. dubna 2016 10:38 )

Zavesit cur.a.ka za gule do prievanu. Oproti tej chuderke sa bude mat v base ako v Hiltone.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání