Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Za obtěžování nezletilých dcer dal seniorovi facku, která ho zabila: Odsedí si pět let!

Autor: rys, kru, dce - 
1. dubna 2016
19:05

Senior Josef M. (†68) ze sousedství obtěžoval jeho dcery (12, 14 a 16). Ačkoliv ho několikrát žádal, aby s tím přestal, stařík si nedal říct. A tak to skončilo násilím, Petr Lang (40) z Ostravy mu vlepil facku. Jenže důchodce upadl, praštil se do hlavy a zemřel. Otce rodiny teď čeká pět let vězení.

„Šlo o našeho bývalého souseda. Už před několika lety chodil za holkami a podstrkoval jim sladkosti. Jasně jsme mu tehdy řekli, že si to nepřejeme, a dcerám jsme zakázali se s ním bavit,“ popsal deníku Aha! Lang.

Stěhování nepomohlo

Rodina se odstěhovala. Josef M. přesto Langovy dcery vyhledal. „Přišel za nimi do školy. Tvrdil, že je jejich strejda. Zase jim nabízel sladkosti. Děti k němu nepustili. Ze školy nám tehdy volali a varovali nás,“ uvedl Lang. Na důchodce pak narazil v hospůdce kousek od domova.

Vynadal mu a rozhodl se ho vyprovodit až k autobusu, nechtěl prý, aby kolem jejich domu slídil. „Cestou jsem mu znovu říkal, ať nám dá pokoj. U zastávky se proti mně najednou otočil a řekl, že si bude dělat, co chce. Neudržel jsem se a dal mu facku. Po ní bohužel upadl na chodník a praštil se do hlavy. V nemocnici o několik dní později zemřel,“ popisoval Lang, jak k tragédii došlo.

Krajský soud uznal otce rodiny vinným z ublížení na zdraví s následkem smrti. V trestní sazbě pět až 10 let mu vyměřil nejmírnější možný trest pět let odnětí svobody. Lang se proti rozsudku odvolal.

Trest je potvrzen

„Chtěl bych dosáhnout mírnější právní kvalifikace a dostat nižší trest. I kdyby to nebyla podmínka, tak třeba dva roky by byly rozhodně lepší než pět. Vždyť co bude s holkami?“ řekl Aha! Lang před začátkem jednání olomouckého vrchního soudu. Ten mu však nevyhověl.

„Odvolání jsme jako nedůvodné zamítli. Plně jsme se ztotožnili se skutkovými i právními závěry soudu prvního stupně,“ uvedl mluvčí olomouckého vrchního soudu Petr Lichnovský a dodal, že se Lang skutku dopustil v podmínce za jinou trestnou činnost, na druhé straně jako polehčující okolnost zohlednil jeho plné doznání.

bernadette ( 2. dubna 2016 02:34 )

Člověk by řekl, že je to nespravedlivé, že chlípný senior dostal to, co si zasloužil, ALE: úplnou pravdu se nedozvíme, navíc tatík mstitel byl v podmínce .... za co? Takže asi je trest v pořádku. A kde je maminka? Jestli tatík vychovával děti sám, bylo by to asi taky trochu jiné... Takže Pleskáči, koukejte vypátrat jak to vlastně všechno bylo!

hemis ( 1. dubna 2016 20:20 )

Ty máš taky dost!!!!!!!

jenda_benda ( 1. dubna 2016 19:40 )

 Kterej degen psal ten popisek pod fotogalerii????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání