Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Učitel z Afriky trousil po základní škole v Polné tuberkulózu

Učitel z Afriky trousil po základní škole v Polné tuberkulózu (ilustrační foto).
Učitel z Afriky trousil po základní škole v Polné tuberkulózu (ilustrační foto).  (Autor: Jiří Čada)
Autor: čad - 
31. března 2016
15:59

Téměř dvě stovky malých školáků a jejich učitelů musí nyní na Jihlavsku vyšetřit hygienici. Děti se dostaly při výuce angličtiny do kontaktu s rodilým mluvčím, u kterého lékaři odhalili tuberkulózu. 

„Jedná se o Středoafričana, který vyučoval jazyk na základních školách v Polné a Měříně,“ uvedl ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví jihlavské hygienické stanice Jiří Kos. Ten potvrdil, že vyšetření čeká nyní necelé dvě stovky osob, které se s rodilým mluvčím dostaly do kontaktu.

„Učil v uzavřených prostorách tříd, kde mohlo dojít k nákaze. V současné době už je v péči jihlavských lékařů,“ dodal Kos. Každý pátek rodilý mluvčí zajížděl také do základní školy v Polné na Jihlavsku.

„Přivydělával si u nás jako student jihlavské vyšší odborné školy,“ vzpomíná na lektora ředitel polenské základky Zdeněk Dvořák. „Je to rok stará záležitost. Učil u nás smluvně ve školním roce 2014 až 2015,“ dodal ředitel.

brum ( 1. dubna 2016 21:26 )

Ten "pan učitel" byl tak nepostradatelný,že nestačil absolvovat vstupní lékařskou prohlídku?Jak získal povolení k pobytu a k vyučování?Spolu s ním bych nechala platit všechny prohlídky a náklady na léčbu těm,kteří ten jeho pobyt schválili.

mikade ( 1. dubna 2016 19:54 )

měl by jet do Strakovky osobně poděkovat Dientabierovi Sabat, Bělobrádk. Bohušoví atd. atd, za přijetí do ČR, a svůj vděk projevit pevným objetím a vřelým pocelovaním našich elit..

pekaaaros ( 31. března 2016 18:35 )

Opovažte se ho obvinit. Už jen to , že jste o něm napsali článek, je rasistický. Okamžitě se omluvte a zaplatte odškodný ! Ten člověk může učit dál. Je přistěhovalec a tak se s ním také musí zacházet! Učit smí dále. Fakt že má tuberkulózu, musíme přehlížet, když jde o přistěhovalce. A mělo by se to také zamést do šuplíku. Podle našeho vzoru z Německa!!! Závěrem jedno heslo: BUDUJ PRAVDU, POSÍLÍŠ LÁSKU! S Evropskou únii na věčné časy a nikdy jinak!!! Chvalme radost, dceru ráááje, jiskru božskou krásu krááááás

prycsnima ( 31. března 2016 18:19 )

 Tahá se sem jenom hnúj z celého světa.Zku rvený sluníčka!

dzambulka007 ( 31. března 2016 17:49 )

Co je to středoafričan??? On má určitě pas konkrétní země a ne střední Afriky. To je ten rodilý mluvčí, jistě z nějaké civilizované oblasti, když tam mají tuberu, učil britskou nebo jakou angličtinu? Co za ***y ho sem přivezlo a vpustilo do škol??? Zavřít až zčernají. Africký učitel nemá kvalifikaci, aby tu něco učil a o rodilém mluvčím s tuberou si také můžeme něco myslet. Vízum má???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání