Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z výchovného ústavu pro vážné případy uteklo 9 chovanců najednou

Z výchovného ústavu pro vážné případy uteklo 9 chovanců najednou (ilustrační foto).
Z výchovného ústavu pro vážné případy uteklo 9 chovanců najednou (ilustrační foto).  (Autor: vuzlutice.cz)
Autor: dce - 
31. března 2016
10:53

V pondělí uteklo z výchovného ústavu v Hostouni devět chovanců! Právě sem jsou umisťovány děti se zvláště závažnými poruchami chování. Většinou mají za sebou krádeže nebo ublížení na zdraví.

Ve výchovném ústavu v Hostouni často řeší konflikty všeho druhu – chovanci jsou tak otrlí, že nemají problém napadnout i vychovatele. Teprve čtrnáctiletí chlapci se vrhli na ženu a začali ji škrtit, aby získali klíče od vychovatelny a zde posléze i mobil, klíče od auta a peníze. Ženu zachránil krunýř na krku, který nosila po minulém napadení chlapcem v ústavu.

 

Právě zde sedmnáctiletá dívka loni brutálně napadala i pracovnici sociálky. Jiná místní chovanka zaútočila i na policistu – a to dokonce kovovou židlí! Jiný podivný případ chovanců z Hostouně řešili policisté před Vánoci – chlapec s dívkou utekli a jako čerstvý pár si užívali sexu. Jenže chlapec trpí žloutenkou typu C, a dívka navíc nebyla v té době ani mladistvá!

 

„Denně někdo uteče, policajti to chytají a zase vozí zpět, ale je normální, že ho dopoledne přivezou, on se vykoupe, naobědvá a odpoledne zase vezme čáru. Teď některej z útěku dotáhl dokonce i svrab. Vrchol byl po svátcích, kdy v jeden den uteklo nebo se z vycházky nevrátilo devět chovanců najednou,“ řekl serveru Krimi-Plzeň.cz zdroj obeznámený s fungováním ústavu. Zprávu o útěku chovanců nakonec potvrdila i mluvčí policie. 

„Vše se začalo horšit před lety, když současný ředitel začal prosazovat jiný přístup k chovancům. Sundaly se kamery, abychom nezasahovali do práv dětí, a z oken se odstranily mříže, aby se děti nedejbože nezačaly cítit jako v kriminálu. Dneska nemají víceméně žádné omezení, a dokonce smějí mít i mobily, kterými se samozřejmě na útěk domlouvají s kontakty zvenčí,“ vysvětlil zdroj.

zdenekjudl ( 4. dubna 2016 12:41 )

  pane bože... Všichni chytrý jak rádia. Ale zkuste si to tam ! A co děti který se tam nedostaly svojí vinnou ! Já osobně jsem tam také. Neříkám ze jsem nevinný a ze jsem tam neprávem. Na jednu stranu jsem rád ze jsem tam. Bůh ví jak bych dopadl.. Ale třeba děti(mladistvý) kteří nemají rodinu.. Nebo je rodina nechce.. Co oni !! Utíkají proč ?? Když jsou spojeni i s ostatními kteří domu jezdí.. Trochu pochopení a nehazet všechny do společného pytle !! Neříkám ze jsme andílci to ne ale vůbec nevíte jak to máme v životě těžký.. Někteří teda.. Někdo byl debil jako já třeba.. Posral jsem si slušný život.. Trava.. Pervitin.. Skola..Krádež aut.. Ale dost jsem pochopil ! Třeba to ze příště nepřijde o auto moje máma ale vy za blbe komentáře .. Ne jen chci říct ze připomínky typu ,,všechny do plynu" a tak podobně jsou silné slova a nehodicí se k tomuto tématu a názory máte trochu sice i pravdivé ale ve většině mylné.. Chovanec Zdeněk Jůdl. ;)

diky ( 1. dubna 2016 09:58 )

Naky drsny a vy si myslite ze to nejsou lidi jako vy??? tak to se milite a ty vase urazky na ne jsou scel detinske a nekteri se sice napravit neda ale jsou tam takovy ze uz se z toho poucily a ste ubohy a strilet po lidich trosku na hlavu a vy bys te to zavedly jako za hittlera ? ze se nestydite

rumungro ( 31. března 2016 16:22 )

Ten havloismus se táhne jak smrad.

Paxa ( 31. března 2016 15:44 )

Jen na upřesnění: mříže v oknech zrušil již předešlý ředitel a kamery musely být zrušeny ze zákona. K ověření na státním zastupitelství. Takový je systém. Velkou roli v celé této problematice hraje ochránce lidských práv.

Paxa ( 31. března 2016 15:22 )

Jen na upřesnění: mříže v oknech zrušil již předešlý ředitel a kamery musely být zrušeny ze zákona. K ověření na státním zastupitelství. Takový je systém. Velkou roli v celé této problematice hraje ochránce lidských práv.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání