Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zabil zloděje, který mu chtěl vykrást dům v Praze: Byla to sebeobrana, rozhodla policie

Autor: ČTK - 
31. března 2016
08:33

Policie odložila případ úmrtí muže, který loni v červnu zemřel poté, co se chtěl vloupat do stavby u rodinného domu v pražských Kobylisích. Při činu ho přistihl majitel, který muže pobodal. Policie případ vyhodnotila jako nutnou obranu, napsal dnes server iDnes.cz.

„Počátkem února bylo ukončeno prošetřování tohoto případu odložením, neboť se dle vyhodnocení shromážděného materiálu jednalo o nutnou obranu ze strany majitele nemovitosti,“ řekl serveru policejní mluvčí Tomáš Hulan. S tímto závěrem se podle něj ztotožnilo i příslušné státní zastupitelství.

Incident se podle dřívějších informací policie odehrál loni 4. června časně ráno. Majitel domu a zahrady v ulici U Školské zahrady, který byl už několikrát vykraden, zaregistroval prý nezvyklý pohyb na zahradě. Šel se podívat, co se děje. Na pozemku narazil na člověka, který tam neměl co dělat. Mezi muži se podle mluvčího strhla potyčka a majitel zloděje pobodal. Zraněním namístě podlehl.

cqv1b ( 31. března 2016 10:56 )

konečně nejsou chráněni kriminálníci, ale oběť

salto ( 31. března 2016 10:22 )

To by měla být naprostá samozřejmost

marcelinka007 ( 31. března 2016 09:27 )

Konečnějedno správné rozhodnutí v našem státě . A tak by to mělo být vždy.Zloděj si nesmí myslet, že může všechno, pokud porušuje zákon, musí nést v plné míře následky. Kdyby mě někdo napadl, vůbec v dané situaci nepřemýšlým, co je a není nutná či přiměřená sebeobrana, ale udělám vše, abych se útočníka zbavila a ochránila sama sebe i kdyby to mělo stát jeho život. Přece nebudu čekat, až zabije on mne.

Martin Srp ( 31. března 2016 09:21 )

V pořádku, souhlasím! Veškeré riziko na sebe musí brát kriminální živel, který se mi svým jednáním chystá provést nějakou újmu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání