Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Přivázal psa k topení a odjel na dovolenou: Vrátil se až po třech týdnech, prý na zvíře zapomněl

Přivázal psa k topení a odjel na dovolenou: Vrátil se až po třech týdnech, prý na zvíře zapomněl. (ilustrační foto)
Přivázal psa k topení a odjel na dovolenou: Vrátil se až po třech týdnech, prý na zvíře zapomněl. (ilustrační foto)  (Autor: Internet)
Autor: dce - 
30. března 2016
16:36

Opravdu brutální pohled se naskytl sousedům muže z Litvínova, kteří nahlédli do tři týdny opuštěného bytu. Šedesátiletý muž zde totiž zapomněl psa přivázaného k topení. Zvíře trpělo tři týdny hladem, než se majitel vrátil. Na záchranu už ale bylo pozdě...

Policisté už muže z Litvínova obvinili z přečinu týrání zvířat. Křížence boxera a pitbulteriéra, kterého si koupil v listopadu loňského roku, utýral k smrti hlady. V půlce ledna totiž odjel na návštěvu a psa nechal doma.

Přivázal ho k topení a nechal mu údajně granule a vodu v hrnci. Chtěl přijet za pár dnů domů, jenže na návštěvě se zdržel a na psa prý úplně zapomněl a do místa bydliště se vrátil po třech týdnech,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Celou věc by se mu určitě podařilo ututlat, protože pes umíral v tichosti a nikdo ze sousedů ho neslyšel ani kňučet ani štěkat. Muž ale zapomněl klíče a místní poprosil o pomoc se zámkem. Když se jim byt podařilo otevřít, sousedé podle serveru Deník.cz našli vyhublou zdechlinu psa.

Policie do vyšetřování přibrala znalce ze Státního veterinárního ústavu v Praze, který provedl pitvu psa. Na základě výsledků šetření a znaleckého posudku bylo zjištěno, že obviněný v době od 18. ledna do 5. února 2016 pro psa nezajistil řádně krmení a vodu, čímž omezoval jeho výživu, v důsledku toho došlo k pomalé a trýznivé smrti, která byla způsobena celkovým vyhladověním a dehydratací a tím došlo k selhání základních životních funkcí u psa,“ doplnila mluvčí.

Muži nyní hrozí až tři roky ve vězení.

nemocna ( 31. března 2016 03:12 )

však se dosměješ dojde na tebe co nejřív - jak soud - trest a doufám že ne podmínka ale skončíš za mřížemi a tam i msta lidí co milují zvířata že budeš chcípat ještě hůř než chudáček pejsek a po smrti na věky věků trpět v pekle už se ti vaří voda v kotlu bezcitný haj..e, však se najde někdo komu to není jedno a práskne na internetu kde bydlíš

king123 ( 30. března 2016 21:40 )

 dobře on každopádně chcíplej čokl, dobrej čokl

hanedu ( 30. března 2016 21:39 )

Nemáte někdo jméno a adresu tohoto nicku? Bude mít trestní oznámení na krku.

hanedu ( 30. března 2016 20:39 )

To je cirkusu kvůli psovi....všude umírají lidé a tady je zprávou dne skapaný čokl!

subrosa1976 ( 30. března 2016 19:56 )

NO TO JE OTŘESNÉ!!!! Je mi z toho strašně smutno. Co to je za chlapa, potřeboval by přivázat v lese ke stromu a nechat chcí.pnout hlady a žízní!!! To jsou lidské hyeny, zrůdy a bohužel takový chlápek není jediný. Ta fotka je šílená, ale měla by být na titulní stránce všech novin, jako odstrašující případ pro další mago.ry, co týrají zvířata nebo lidi!!!!Nad chlapem bych neměla slitování, nechat ho umírat hlady v lese bez pomoci!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání