Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Opilý otec zabil v autě ženu a šestileté dítě. Najel s nimi do stromu. Další řidič zemřel stejně

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: shp, ČTK, čad - 
27. března 2016
11:23

Neděle se stala tragickým dnem hned pro několik řidičů a cestujících, kteří zemřeli na českých silnicích. Žena a šestileté dítě zahynuli při nehodě nedaleko Skřípova na Opavsku. Řidič pil alkohol. Šlo o manžela a otce zesnulých. Další člověk zemřel při nehodě osobního automobilu na Havlíčkobrodsku. V obou případech šlo o náraz do stromu.

Dva lidé zemřeli při nehodě nedaleko Skřípova na Opavsku, šlo o ženu ve středním věku a šestileté dítě. Další dvě osoby byly se zraněními převezeny do nemocnice. Řidič před jízdou pil, při dechové zkoušce mu byla naměřena více než jedna promile alkoholu. Prohlásili to policejní mluvčí Daniela Vlčková a mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Podle dostupných informací se nehoda stala okolo 09:00 a dodávka se čtyřmi lidmi narazila do stromu. "Řidič automobilu z dosud neznámých příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu," uvedla Vlčková.Podle Humpla na místě zemřela žena ve středních letech a šestileté dítě. Muž utrpěl lehčí zranění a byl sanitkou přepraven do Fakultní nemocnice Ostrava.

Zraněno bylo i tříleté dítě, které bylo do ostravské fakultní nemocnice přepraveno vrtulníkem. Dítě i muž byli podle Humpla v době zásahu záchranářů při vědomí.

Další náraz do stormu

Šestapadesátiletý řidič osobního automobilu zemřel po nárazu do stromu při nehodě na Havlíčkobrodsku. Na místě zasahovali hasiči, policisté a záchranáři. ČTK to sdělila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Příčiny a okolnosti nehody se vyšetřují.

Nehoda poblíž obce Šmolovy na silnici I/34 mezi Havlíčkovým Brodem a Humpolcem se stala kolem 09:00. „Řidič, který jel ve voze sám, z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo vozovku a narazil do stromu. Utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Hasiči museli řidiče zaklíněného v havarovaném autě vyprostit za použití techniky.

naidka ( 27. března 2016 15:24 )

Tak buď rád, že tě nenačapali a oni nedělají kontroly na polňačkách.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání