Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Připadal jsem si jako Columbo: Šéf pražské mordparty promluvil o svých začátcích

Autor: Dagmar Čechová - 
26. března 2016
17:18

Šéf pražského prvního oddělení Josef Mareš v pořadu ČT prozradil, jak to vypadalo v jeho vyšetřovatelských začátcích. Nebylo to ale na vraždách, jak by si někdo mohl myslet. Přesto k zločinu přistoupil, podle vlastního uvážení, připraven – s blokem a souborem otázek jako poručík Columbo ze známého seriálu.

Případy 1. oddělení byly velmi populární a všichni fanoušci teď touží vědět víc od skutečného šéfa mordparty Josefa Mareše. Ten ale stále zachovává profesionalitu a hovorům o svých aktuálních nebo nedávno minulých případech se vyhýbá.

V pořadu Karla Šípa Všechnopárty na České televizi se ale svěřil, jak to bylo s jeho vyšetřovatelskými začátky. „Vždycky jsem chtěl vyšetřovat vraždy už jako malej. Když se někomu ztratila tužka, tak jsem začal vyslýchat spolužáky,“ prohlásil s nadsázkou.

Jak to ale bylo s jeho skutečným prvním případem? „Můj první výjezd byl do Nuslí. Byl jsem první den u policie a dostal jsem případ. Jel jsem na ten svůj sklep, koupil jsem si blok, jako měl Columbo, protože jsem myslel, že prostě půjdu a budu si to psát...,“ začal Mareš s vyprávěním. Doplnil také, že doufal, že ho rovnou přiřadí na vraždy, a k jeho velkému překvapení se tak nestalo.

„Zeptal jsem se, jestli už tam jsou sejmutý otisky prstů, jestli už se tam můžu pohybovat. Tak se na mě tak podívali: ‚Tady v tom prachu? Co to je za blbce?‘.“ Mezi diváky šuměl smích.

„Šel jsem za babičkou, protože jsem věděl, že potřebuju zjistit, co se ztratilo. No... ono se jí ztratily kompoty. A v tu chvilku jsem si řekl, co by tenkrát řekl Columbo, kdyby byl na tom mým místě? Ale ten bohužel kompoty nikdy nevyšetřoval, tak jsem musel přemýšlet já. Tak jsem položil otázku, která mi přišla naprosto logická: ‚Kdo všechno věděl, že zavařujete?‘,“ uzavřel Mareš s tím, že si už už psal plán, za kterou tetkou z Horní Dolní pojedou, ale případ ukradených kompotů nakonec neobjasnil.

kolemdokola ( 26. března 2016 21:55 )

 Carmin má ve všem pravdu. Ale je to ještě horší. Celá naše zrůdná budoucnost je naplánovaná sionistickou sebrankou v USA.

bum-bec-bum ( 26. března 2016 20:19 )

Je určo dobrej v posteli, brala bych ho.

ad-ga ( 26. března 2016 19:34 )

Sympaťák

kolemdokola ( 26. března 2016 18:06 )

 Podpořte demonstraci v Praze za naši Českou republiku pro nás. Postavte se proti zatýkání vlastenců.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání