Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kradené Audi měli převézt do Polska: Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h

Kradené Audi měli převézt do Polska: Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h
Kradené Audi měli převézt do Polska: Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
23. března 2016
18:11

Policejní honičku zažili obyvatelé Trutnova v pondělí 21. března. Dva cizinci si to v kradených Audi namířili přes hranice až do Polska. Jednoho totálně zfetovaného chytili čeští policisté ještě v Trutnově, druhého dopadli v Polsku místní strážci zákona.

Na jedné čerpací stanici v Trutnově si policejní hlídka všimla dvou vozů Audi – bílé auto mělo německé SPZ, černé mělo pro změnu polské značky. To bylo policistům podezřelé, a tak se auto chystali prověřit.

Zfetovanému řidiči černého vozidla však zřejmě ‚ruply nervy‘ a začal ujíždět směrem na Polsko. Začala honička, která zvedla ze židlí všechny hlídky, které v pondělí sloužily. Cizinec ujížděl vesnicemi rychlostí i přes135 kilometrů v hodině, policisté za ním,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Řidič ovšem neznal město dost dobře, zahnul k jedné místní firmě a rychlým příjezdem upoutal pozornost kolemjdoucího.Všiml si ho místní občan, který když uslyšel policejní majáky, dal si jedna a jedna dohromady! Zavolal na linku 158. Řidič zaparkoval, vzal si z auta batoh a dal se na útěk. Díky této pomoci byl zanedlouho ve křoví vypátrán,“ informovala mluvčí.

Video  Kradené Audi měli převézt do Polska: Zfetovaný řidič ujížděl Trutnovem rychlostí 135 km/h  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Druhý řidič už byl tou dobou mnohem dál – uháněl rychle k polské hranici. Sotva kilometr před ní ho pronásledující hlídka spatřila před kamionem. Když si jich ale řidič Audi všiml, šlápl na plyn a ujel rychle za hranice.

Tím ale spravedlnosti neunikl. „Policisté ihned informovali operačního důstojníka o přeshraničním pronásledování. Ten neváhal a okamžitě se spojil s polskými policisty, kteří vyrazili na pomoc. Díky perfektní vzájemné česko-polské spolupráci byl nakonec i řidič druhého vozidla zadržen polskou stranou na jejich území,“ doplnila mluvčí.

Řidič zadržený v Česku byl hned po dvou dnech poslán do vazby, v případě odsouzení mu hrozí až 5 let ve vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání