Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zátah na Správě železniční cesty: Policie obvinila šest lidí

Autor: ČTK, ljš - 
22. března 2016
10:42

Protikorupční policie v úterý obvinila šest lidí a tři firmy v souvislosti s loňským zadávacím řízením veřejných zakázek Správy železniční dopravní cesty (SŽDC). Stíhání se týká trestných činů pletichy při zadání veřejné zakázky, sjednání výhody při zadání veřejné zakázky a poškození finančních zájmů Evropské unie.

"Policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality od dnešního rána zasahují v sídle Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) v pražské Dlážděné ulici," potvrdil mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej. Policisté se podle dostupných informací zajímají o stavební zakázky a vyžádali si materiály ke zhruba deseti výběrovým řízením.

Týdeník Euro uvedl, že kriminalisté některé lidi ze sídla SŽDC odvádějí a prohledávají kanceláře, podle fotoreportéra ČTK zaměstnanci opouštějí budovu. "Náš útvar provádí úkony trestního řízení, nicméně více informací poskytnout nemůže, protože v celé věci si vyhradilo podávání informací Vrchní státní zastupitelství v Praze," uvedl Ibehej. Vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová na dotaz ČTK v SMS zprávě uvedla, že zastupitelství vydá k případu informace během dne. "V této chvíli žádné info," dodala Bradáčová.

SŽDC je státní organizace, která se stará mimo jiné o koleje, sestavuje jízdní řád a zajišťuje rovný přístup dopravců na železnici. Působí také jako investor do výstavby tratí.

1pravda1 ( 22. března 2016 11:06 )

A kterému politikovi šly peníze do kapsy nám řeknete, nebo zakázky dostaly samozřejmě firmy s neodkrytou vlastnickou strukturou a peníze se vyváděly přes bílé koně přímo do kapes těch, kteří dneska řvou na Babiše. Ovšem oni jsou anonymní, takže nejsou ve střetu zájmů, když jsou tyto střety pečlivě ukryté!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání