Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž z Prahy chystal vraždu čtyř lidí: Podrobný plán zapomněl v prodaném autě

Lukáš Ludvík je obviněný, že plánoval vraždy čtyř lidí
Lukáš Ludvík je obviněný, že plánoval vraždy čtyř lidí  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK ljš - 
18. března 2016
11:22

Koupil auto a v něm našel plány na vraždy čtyř lidí! Zapomněl je tam původní majitel Lukáš Ludvík z Prahy, který si o chystaném zločinu dělal pečlivé poznámky.  Záznamy se pak dostaly k policii a muž teď stane před soudem. Jelikož na přípravu vraždy dopadá stejná trestní sazba jako na vraždu dokonanou, hrozí Ludvíkovi 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Ludvík byl v roce 2009 pravomocně odsouzen za znásilnění a omezování osobní svobody. Aktuální obžaloba tvrdí, že se chystal zabít dvojici dívek, jež jeho trestnou činnost oznámily a svědčily proti němu v soudním procesu. Další obětí se prý měla stát žena, která si od Ludvíka údajně půjčila a nevrátila mu 10 000 korun. Čtvrtým usmrceným pak měl být muž, jenž Ludvíka podle jeho názoru vydíral a „pošpinil“.

„Připravoval i potrestání dalších osob z řad jeho známých, které mu měly dlužit peníze, případně ho v minulosti měly jiným způsobem poškodit,“ stojí v obžalobě.

Ludvík se prý svými plány zaobíral nejméně od října 2012 do května 2014, kdy se dostal do vazby kvůli jinému skutku. Útoky prý spřádal především ve svém tehdejším bydlišti v Praze 5 a poznámky zakládal do modrých desek. „Podrobně rozepsal jednotlivé úkony spočívající především ve sledování, zadržení a následné eskortě. Jednotlivé osoby označil v deskách příslušnými kódy. Dále sepsal způsob jejich zadržení a zacházení s nimi po zadržení, způsob jejich usmrcení a následného odstranění jejich těl,“ líčí obžaloba.

Mladík měl prý promyšlený i ústup při případném pronásledování policií a plánoval nakoupit různé zbraně, pouta, paralyzéry a řetězy. Tyto zbraně pak údajně skutečně použil při jiném útoku, který už pražský městský soud projednává zvlášť.

K uskutečnění vražd nedošlo podle státního zastupitelství proto, že Ludvík si modré desky zapomněl v prodaném BMW. Nový vlastník auta je našel v létě 2013, ponechal si je a nic neoznámil. Policii je vydal až v říjnu 2014, když byl sám podezřelý z jiné trestné činnosti.

Ludvík je v současné době v pankrácké vazební věznici. Z rozpisů jednání vyplývá, že soud se bude obžalobě z přípravy vražd věnovat od 29. března.

.krakonos5oo. ( 18. března 2016 12:46 )

Za vlády ČSSD je možné všelicos. Pokud dotyčný prokáže členství v ČSSD nebo v ANO, tak je v pohodě.

moiaza ( 18. března 2016 11:55 )

Atak se v tom našem Havlokapitalismu stále něco děje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání