Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exkriminalista Doucha po propuštění: Promluvil o uplácení soudce

Autor: Jan Doležal, ljš - 
18. března 2016
11:03

Strávil na policii desítky hodin, když se ale bývalý kriminalista Josef Doucha konečně vrátil v noci na pátek domů, policisty dokonce chválil. Podle něj odvedli precizní práci a vděčí jim za to, že neskončil ve vazbě. V případu uplácení soudce Ivana Nováka se cítí nevinný.

Douchu přivezl k jeho domu ve Vestci u Prahy z Ústí nad Labem advokát Jiří Teryngel krátce před jednou ráno. „Cítím se dobře, jsem doma. Necítím se unavený, bylo to sice dlouhé, od včerejška (od středy, pozn. red.) od sedmi hodin a asi patnácti minut do této chvíle, bylo to sice náročné, ale člověk má zkusit všechno. Těším se ale na sprchu. Od včerejška jsem si myl jenom ruce,“ řekl reportérovi Blesku.

Video Rozhovor s Douchou - Blesk TV
Video se připravuje ...

Advokát je spolu se soudcem Ivanem Novákem obviněný z uplácení během rozhodování o podmínečném propouštění vězňů. Podle serveru Aktualne.cz měl Novákovi předat 80 tisíc, ten pak za to pustil na svobodu podnikatele, který seděl za hospodářskou kriminalitu. Odsouzen byl Městským soudem v Praze na pět let vězení. Odseděl sipolovinu trestu a na svobodu se dostal letos v lednu.

„Já osobně jsem přesvědčen o tom, že jsme se já ani doktor Novák trestné činnosti nedopustili. V každém případě není pravda, že by putovaly mezi námi dvěma jakékoliv peníze nebo jakékoliv prostředky v souvislosti s jakoukoliv jeho činností,“ uvedl Doucha.

Tvrdí, že byl zadržen kvůli jedinému případu, který měl v určité fázi na starosti. „Jsem přesvědčen o tom, že bylo naprosto na místě podmíněné propuštění mého tehdejšího klienta,“ řekl s tím, že to dokazují i příslušné dokumenty.

Bývalý elitní kriminalista také po propuštění ocenil práci policistů. „Propuštěn ze zadržení jsem byl z toho důvodu, že policie v tomto případě skutečně výjimečně excelentně a pružně pracovala, to znamená, že všechny osoby, které jsou důležité z hlediska této kauzy, byly policií během středy a čtvrtka vyslechnuty, tím pádem vlastně odpadl tzv. koluzní důvod, že bych mohl nějakým způsobem ovlivňovat svědky, a protože u mě nepřipadaly v úvahu žádné jiné důvody této vazby, tak vlastně nebyla vazba ani navrhována,“ vysvětlil.

Jak jeho případ dopadne, si odhadnout netroufl. I přes pokračující trestní stíhání se chce ale rychle vrátit ke své práci. „Ten čas samozřejmě běží dál. Já mám rozpracovánu celou řadu různých kauz, které nepočkají na to, až já si odpočinu, takže pracovat,“ řekl.

auslak ( 18. března 2016 17:33 )

Doucha : vše je OK . . soudce Novák musel propustit odsouzeného Nováka , protože se za něj zaručili motorkáři a to je víc než zákon !

placenta ( 18. března 2016 14:03 )

ano 16x soudně trestaný jsem

montevideo ( 18. března 2016 13:50 )

... řekl recidivista !

placenta ( 18. března 2016 13:25 )

justice banda ču.ráku

pavel215-evzen-02 ( 18. března 2016 12:48 )

Jak se Doucha proměnil v Padoucha.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání