Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Romského krále rozstřílel Mrázkův bodyguard: Policie po 20 letech objasnila vraždu šéfa podsvětí

Autor: ljš - 
17. března 2016
13:12

Chybělo málo a vražda mafiána Antonína Běly by zůstala nepotrestaná. Kriminalistům ze speciálního týmu Tempus se ale podařilo pachatele po 20 letech dopadnout. Ještě ve čtvrtek odpoledne ho soudce poslal do vazby.

O tom, že si Bělovu vraždu v roce 1996 objednal právě František Mrázek, se v podsvětí mluví od počátku. Policistům se to ale tehdy nepodařilo prokázat. Po letech byli ale podle rozhlasu kriminalisté úspěšnější. „Včerejšího dne bylo zahájeno trestní stíhání 52letého muže ze severních Čech pro trestný čin vraždy,“ potvrdil Českému rozhlasu středočeský státní zástupce Tomáš Milec.

Obviněným je údajně Pavel Šrytr, který pracoval jako bodyguard nejprve pro Bělu a pak pro Františka Mrázka. Ten si ho tak mohl snadno na vraždu najmout, protože Běla měl ve svého strážce pochopitelně důvěru. K vraždě, při níž ho pachatel doslova rozstřílel, navíc došlo přímo v Bělově domě.

Podle Bělovy manželky se "Jaroušek", jak oběti přezdívali, ohrožený necítil. „Nečekal to. Musel umřít zaskočený. Nikdy se ničeho nebál, byl vychovaný na ulici a měl takovou povahu. Takže si myslím, že ta vteřina, kdy dostal ty rány, musela být o strašném překvapení,“ řekla před deseti lety serveru Aktuálně.cz.

Ta přitom přišla i o syna Marcela, který také zemřel za podivných okolností. I za jeho smrtí zřejmě stálo podsvětí. „Řekli mi, že to byla pomsta. Ale důkaz na to nikdy nebyl,“ řekla Bělová. Kulce nakonec neunikl ani sám Mrázek, který byl zastřelen 10 let po Bělovi. Ani jeho vrah nebyl nikdy dopaden.

Video Státní zástupce o vraždě bosse Běly - Video - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

prycsvladou ( 17. března 2016 16:01 )

 bl-bec si veme ještě ruské maskáče

prycsvladou ( 17. března 2016 15:59 )

 to musi nasr-at,20 let nic a naráz bum

verka1 ( 17. března 2016 15:16 )

Nebyl a Kajínek říká, že to udělala policie.

verka1 ( 17. března 2016 15:14 )

mafie nejhůř z nich dopadl Krejčíř, žije ve vězení s kovovými kouli na noze. at hajzl trpí

trhnisinadledvinkou ( 17. března 2016 14:17 )

neměl by ten bodyguard spíš dostat metál? 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání