Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Gynekolog léčil ženu koupelemi: Zemřela na rakovinu! Svědčil proti němu i sexuolog Uzel

Autor: Jana Ulrichová - 
16. března 2016
18:01

Tak dlouho léčil gynekolog Ivan Š. svou pacientku Ivetu S. (+42) z Podbořan bylinnými koupelemi, až podlehla rakovině. Teď se před soudem zpovídá ze zanedbání péče a padělání zdravotní dokumentace.

Žena, po které zůstaly tři dcery, si stěžovala na bolesti, výtoky a krvácení. Lékař ji ale podle státního zástupce nevyšetřoval důkladně, neudělal jí cytologické vyšetření a podle manžela jí doporučoval jen koupele z bylin. Když ji konečně poslal do nemocnice, bylo už pozdě. Lékař ale namítá, že k němu žena nechodila pravidelně, vyšetření odmítala a nespolupracovala.

U soudu ve středu vypovídal i znalec Radim Uzel, který měl k dispozici nejdříve jen výpis z dokumentace, ze kterého podle něj vyplývá, že se lékař pacientce věnoval nedostatečně. Později dostal kompletní dokumentaci, v níž byly poznámky o tom, že žena vyšetření odmítala, na kontroly nechodila a antikoncepci brala nepravidelně. Z toho znalec usoudil, že si za svůj stav mohla částečně i sama.

Znovu pak obrátil poté, co mu státní zástupce sdělil závěry grafologa, podle nějž lékař poznámky o neukázněnosti pacientky do dokumentace dopsal dodatečně. Znalec se také pozastavil nad způsobem vedení zdravotní dokumentace, která byla celá psána ručně a byla proto těžko čitelná. „To je utrpení, číst to,“ prohlásil. Hlavní líčení bude pokračovat ještě v květnu a červnu.

Hororový pohřeb

Úmrtím Ivety S. se bude zabývat i občanskoprávní soud. Její pohřeb totiž manžel Zdeněk označil za hororový, nelíbil se mu např. hluboký dekolt, který jeho žena měla v rakvi, a také plena, která podle něj byla patrná pod sukní. Pohřební službě proto část faktury nezaplatil, ta jej kvůli tomu žaluje. Stání je nařízeno na duben.

 

dsds ( 16. března 2016 18:36 )

 Proc ji manzel nevzal k jinemu doktorvi a kde jsou nalezy obvodniho doktore?.chybi u soudu nazor odbornich lekaru.vsecho vypada mish_mash. Chudinka,byla zanedbana rodinou a zdravotnim systemem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání