Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Janoušek bude na svobodě až rok? Znalec odhadl délku léčení

Autor: ljš, ČTK - 
16. března 2016
13:53

Odsouzený lobbista Roman Janoušek, kterému brněnský krajský soud minulý týden přerušil ze zdravotních důvodů na dva měsíce výkon trestu vězení, se může léčit podle znalce až rok. Soudce své rozhodnutí ohledně Janouškova trestu opřel o znalecký posudek, podle kterého by se Janoušek kvůli pooperačním komplikacím navíc neměl vracet do doby doléčení do vězeňské nemocnice.

Lobbista si odpykává 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem a vážně zranil ženu. Janoušek žádal o přerušení trestu ze zdravotních důvodů třikrát. Uspěl až nyní, když prodělal koncem února další operaci hlavy v pražské Ústřední vojenské nemocnici a nastaly u něj komplikace.

Znalec Martin Häckel v posudku pro soud podle serveru Aktuálně.cz napsal, že po operaci krvácel a musel mu být ihned odstraněn hematom. Podle vyjádření soudce Daniela Plška, který o přerušení Janouškova trestu rozhodl, dobu hojení odsouzeného znalec odhaduje na několik měsíců a po dobu nezbytnou k dohojení lebečního krytu, což odhaduje na tři, ale spíše šest až 12 měsíců, by neměl být překládán do vězeňské nemocnice.

Janouškův ošetřující lékař David Netuka soudu doporučil, aby jeho pacient zůstal na lůžkovém neurologickém oddělení, které má zkušenosti s případy, kdy opakovaně nastává krvácení do okolí mozku.

Janoušek srazil v roce 2012 v Praze řidičku, když s ním chtěla řešit jejich dopravní nehodu, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku. Do vězení nastoupil Janoušek v listopadu 2014. Proti rozsudku podal ústavní stížnost.

pravlast ( 17. března 2016 10:34 )

Možná bude muset zbytek strávit v domácím vězení.Má přece vilu na Jadranu.

joudajoudovy ( 17. března 2016 09:41 )

zrejme to je zamer. ID dostane na hlavu a pak se jeho pravnik bude odvolavat, ze nemel rozlisovaci schopnosti. janouska osvobodi a vyplati tucne odskodne.

joudajoudovy ( 17. března 2016 09:36 )

kolik janousek soudu zaplatil? tolik pochopeni a vstricnosti? opet mafie drzi pri sobe.

placenta ( 16. března 2016 16:15 )

mu mají udělat ještě lobotomii šmejdovi

sores ( 16. března 2016 16:11 )

Musel pustit hodně mega aby si zasloužil být na svobodě! Však je bude mít rychle zpět až bude volný a opět mazaně vydělávat podfuky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání