Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie zatkla chomutovského soudce: Pustil z vězení exsenátora Nováka

Exsenátora Nováka pustil z vězení jeho jmenovec soudce Ivan Novák.
Exsenátora Nováka pustil z vězení jeho jmenovec soudce Ivan Novák.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: ljš - 
16. března 2016
13:23

Policie zadržela chomutovského soudce Ivana Nováka. Krajský soud uvedl, že to souvisí s vězni, jež podmínečně propouštěl. Jeho případy policie prověřovala poté, co předčasně propustil svého jmenovce exsenátora Alexandra Nováka.

„O situaci víme, sami jsme ji iniciovali, sami jsme podali trestní oznámení na základě kontrolní a dohledové činnosti, která z naší strany probíhala na Okresním soudě v Chomutově,“ řekla mluvčí soudu Marcela Trejbalová. Krajský soud podle ní prověřoval právě podmínečná propuštění z výkonu trestu. Bližší informace soud s ohledem na vyšetřování sdělovat nebude. Případem se zabývá protikorupční policie.

Soudce Ivan Novák loni rozhodl o podmínečném propuštění bývalého starosty Chomutova a někdejšího senátora Alexandra Nováka, který byl pravomocně odsouzen za přijetí čtyřicetimilionového úplatku. S jeho případem ale podnět od krajského soudu nesouvisel „Bylo to na základě jiných případů,“ doplnila Trejbalová. Případ dozoruje Okresní státní zastupitelství v Lounech.

Podle České televize byl v kauze zadržen také advokát Josef Doucha.

balcarova3 ( 16. března 2016 17:40 )

zavřít ta šmejdy oba!! Hnus!! Jak máš prachy jde všechno!!

sores ( 16. března 2016 15:13 )

 pan kriminálník dobře zaplatí na svobodě p.soudci a všichni budou spokojeni,že.

moiaza ( 16. března 2016 14:17 )

Velká mafie se rozhodla spolkonout malého mafiánka. To už tak bývá, že velka ryba se živí těmi malými. Ale jinak si rozumí. Je to daň malých rybek za společný život v moři mezi velikány.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání