Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Střízlivý s 1,5 promile naboural: Případ opilého policisty se vrací k soudu

Autor: ČTK - 
15. března 2016
22:48

Obvodní soud pro Prahu 2 musí znovu projednat nehodu policejního důstojníka a pedagoga Karla Kadlece pod vlivem alkoholu. Soud původně policistu nepotrestal s odůvodněním, že jde jen o přestupek. Městský soud v Praze nyní vyhověl stížnosti státního zástupce a případ nižšímu soudu vrátil, uvedla dnes televize Nova.

Kadlec podle obžaloby neubrzdil svůj jeep a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. S řidičkou se chtěl na místě domluvit a dal jí na sebe kontakt, aby mohl hned odjet. Pospíchal prý na přednášku na Policejní akademii. Při couvání ale naboural i auto asistenční služby, která na místo přijela. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, odběr krve Kadlec odmítl.

Obvodní soud 18. ledna rozhodl, že se nejednalo o trestný čin, a případ by tak měl jako přestupek a kázeňské provinění projednat ministr vnitra. Městský soud ale minulý týden usnesení na základě stížnosti státního zástupce zrušil a případ vrátil k novému projednání, řekla televizi mluvčí soudu Markéta Puci.

Kadlec tvrdil, že v noci před nehodou vypil dvě piva a čtyři panáky tvrdého alkoholu. Krev prý neodevzdal kvůli tomu, že ho urazil lékař. Ministr vnitra postavil ke konci loňského roku Kadlece mimo službu a policejní důstojník byl také odvolán z funkce na Policejní akademii.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání