Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bratr zavražděné Moniky (†36), který podporoval Petra K., obrátil: Po Kramném chce 2 miliony!

Autor: Jiří Krušina - 
16. března 2016
18:27

Petr Kramný (37) se ozval Blesku z vězení. Přes svou obhájkyni Janu Rejžkovou poslal několik dopisů od švagra Martina N. Bratr Moniky mu v nich vyjadřoval plnou podporu. Teď už je ale vše jinak.

Podle dopisů Martin N. nevěřil, že by Petr Kramný zabil manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8). Martin N. svého uvězněného švagra Petra Kramného po celou dobu, co je ve vazbě, podporoval dopisy.

„Já pořád věřím v tvou nevinu a nikdo a nic mě zatím nepřesvědčil, že bys byl schopen ublížit svým holkám, když jsi pro ně dělal první poslední,“ například napsal Martin N. v jednom z dopisů.

V dalším z listů Martin N. vyzývá Petra k tomu, aby se držel a ještě bojoval. Ve čtyřech bodech vyjádřil, co má na srdci. Za prvé jasně napsal, že skutečnou pravdu o tom, co se stalo v Egyptě, zná jen Petr Kramný.

V dalším uvedl: „Pořád stojím za tebou a věřím, že s tím nemáš nic společného a že jsi nevinný.“ Třetí bod se týkal rozsudku. „Pokud tě odsoudí, což bych nerad, na základě jejich dohadů a tak dále. Jsi a budeš pořád můj švagr a budu tě podporovat, jak budu moct.“ Čtvrtý bod je také o věčné podpoře. „Nikdy na Tebe nezanevřu a budu se stýkat a bavit s tvými rodiči a pokud možno jim také pomáhat.“

Co se týká vztahu Moniky a Martina, byl dost problematický. Právě kvůli jeho finančním problémům prý musela Monika navštívit psychiatra. Vyplývá to ze soudního spisu.

„Z lékařských zpráv MUDr. Michala Vrátného soud zjistil, že v jeho psychiatrické ambulanci byla Monika K. vyšetřena pouze jednou 7. 7. 2011 pro záchvatovitou úzkost. Její potíže měly úzkostný a lehce depresivní charakter, byly předepsány léky. Při vyšetření udávala problémy s bratrem a jeho dluhy, pročež hrozila exekuce i u rodičů a ona se mu snažila pomoci,“ stojí ve spisu.

Obhájkyni Petra Kramného Janu Rejžkovou korespondence překvapila. „Klient dopisy podle pokynů švagra Martina nezničil, ale uchoval. Když jsem je dostala do rukou, byla jsem šokována. Zcela jasně a opakovaně v nich Martin N. mému klientovi vyjádřil důvěru. Nepochopím, že si nakonec řekl o odškodnění a soud jej schválil. Přitom poškozená Monika v důsledku jeho životního stylu byla nucena vyhledat lékařskou pomoc,“ řekla Jana Rejžková. Na peníze podle obhajoby Petra Kramného nemá nárok ani další bratr Moniky Radmil.

„Monika se s bratrem Radmilem nestýkala několik let od své svatby. Tam se její bratr nechoval standardně. K udobření došlo krátce před odletem do Egypta. Takže nešlo o ideální sourozenecký pár,“ dodala Rejžková.

tymitaky ( 17. března 2016 00:52 )

V žádném prohlížeči se hesla do historie neukládají, na to vem jed, čau.

inter ( 17. března 2016 00:50 )

V Olomóci a Starýchh Hodějovicích je to samej vůl.

xandrax ( 17. března 2016 00:44 )

šikula je z Hradu

xandrax ( 17. března 2016 00:38 )

ještě tady, ukládají, máš volbu si to v nastavení odfajfknout natvrdo, nebo na dotaz/volbu, jako u stahování nebo vybalování programů........... pokud nejedeš na starý windows oni ti nenadávají, diskuze a jen ty /anebo zase ty/ se bez nadávek a způsobu "do nich" neudržíš, škoda, nedá se tu.............. čau

xandrax ( 17. března 2016 00:32 )

no to se ho zastanu, od tebe to sedne , jdu od čl. "Aničky" rozladěná, nerada bych něco zmínila na plný pecky sem, ke klonům................ a mizím, no a plivni si po mně poznámkou,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání