Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Je to 5 let od nalezení těla Aničky Janatkové: Ostatky odkryla lesní zvěř, našli ji pak při testování nové techniky

Autor: dce - 
16. března 2016
05:20

Bylo 13. října, když malá Anička Janatková zmizela. Veškeré naděje se rozplynuly 16. března, když policisté našli tělíčko nezletilé dívenky. Leželo poblíž místa, kde byly dříve objeveny Aniččiny klíče. Dnes je tomu již 5 let od smutného nálezu.

Měla se domů ze školy vrátit kolem jedné hodiny. Když nepřišla, rodiče zburcovali policii. Pátrání po Aničce trvalo pět měsíců, během kterých byly nalezeny pouze klíče a její batoh. Až 16. března objevili policisté ostatky nezletilé dívky. Pitva a identifikace rodičů prokázala, že jde o Aničku.

Její tělo bylo zahrabáno hluboko pod zemí poblíž místa, kde policisté pár dní po zmizení našli její klíče. Pravděpodobně po dívce pátrali i kolem jejího zakopaného těla. Nic ale nenašli. A to ani s pomocí kynologů se speciálně vycvičenými psy.

Ti tvrdí, že pach mohl překrýt závan odpadků nebo pachy jiných osob, které už přes místo přešly. Tělo ovšem nakonec vyhrabala divoká prasata v honbě za potravou. Ta prý mohl nalákat zápach odpadků, který psy ruší.

K odhalení tak trošku přispělo i testování nové techniky. Policisté v ulici Nad Havránkou, kde se nakonec Anička našla, nasadili vůz s GPS, který dokáže přes satelit terén prohledávat pomocí 3D technologie. Nebyla to ale nová technologie, která objevila hrob dítěte. Část terénu se nezdála policistům, kteří byli kvůli testování na místě.

Ještě ten den byl pak zadržen Otakar Tomek, který byl v souvislosti se zmizením Aničky vyšetřován už jednou. Tentokrát policisté poblíž místa nálezu u jednoho z rozestavěných domů našli i stavební nástroje s otisky Tomka, které měly být důkazem. A později se ukázalo že nebudou jediné – na místě se našla i Tomkova DNA, nad mrtvolkou se totiž ukájel!

Tomek ale svou vinu odmítal. 21. března se pokusil ve vazbě o sebevraždu oběšením. Byl v kómatu převezen do nemocnice, kde po dvou dnech zemřel.

xandrax ( 17. března 2016 00:04 )

jo, na ty co ho vidírali, jak píšu výše, no, tak mě to tady zase jen nakrklo, vzpomínky a pobouřilo, Tomek byl jen oběť, znáš to, justice

xandrax ( 17. března 2016 00:01 )

my tam tehdy bydleli, souhlasím s tebou, víc se nejde dát

xandrax ( 16. března 2016 23:56 )

jo to byl, může si drbat hlavu, neměl se zaplétat s mafií, ten šot výpovědi sousedů už nikdy nedali,asi nařízení když šlo o ruštinu a naftu

xandrax ( 16. března 2016 23:53 )

pochybuju že mají pravého vraha, ten je na svobodě a z nouze chytili peďáka. Otci vyhrožovali rusky mluvící mafiáni a to často, přijeli auty za jejich vrata, šlo o kšefty s naftou a byl křik. Vypověděla to sousedka do televize, zbytek se bál (chápu) a najednou se o tom už nemluvilo! A pátrání? jo, jak nahlásili přítomnost přenosu TV, tak bylo ... ošklivé měsíce to byly :/

dzambulka007 ( 16. března 2016 22:31 )

A čemu nerozumíš? Mně připadá jeho úvaha logická a že to byl obviněný si také nemyslím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání