Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matku prý utopil v tůňce a předstíral, že ji hledá: Jsem nevinný, tvrdí mladík

Autor: ljš, ČTK - 
15. března 2016
13:17

Rodina tomu nechce věřit, vrahem pejskařky z Myšence na Písecku je ale podle obžaloby její syn. Ten u soudu v Českých Budějovicích vinu odmítl. Hrozí mu deset až 18 let vězení.

"Jsem nevinný. Svou matku jsem nezabil. Nevím, jak se vše mohlo stát," uvedl v úterý několikrát obžalovaný. Totéž před soudem tvrdil i jeho otec, manžel zavražděné. "Nedokážu si představit, že by syn něco takového udělal. Neměl důvod. Proto je nevinný," uvedl.

Vražda se podle soudu stala loni, zřejmě v noci na 1. května. Na louce nedaleko Myšence byla nalezena stlučená žena s hlavou v tůňce. "Žena měla rozřezané veškeré oblečení i spodní prádlo. Při pitvě byla jako příčina úmrtí zjištěno utonutí," uvedla soudkyně Olga Smrčková.

Nálezu mrtvé předcházelo několikahodinové hledání, do něhož se vedle policie zapojili i hasiči. Matku rodina hledala poté, co se nezvykle dlouho nevracela z procházky se psem. Za viníka policie i státní zástupce považují jejího syna, který bydlel v domě s rodiči a babičkou, matkou oběti.

Syn označil svůj vztah s matkou, která pracovala v bezpečnostní agentuře, za standardní. Podle něj spolu neměli žádné vážné rozepře. "Matka mi jen několikrát vyčetla, že bych mohl přispívat na domácnost. To jsem ale nedělal," uvedl. Občas se hádali kvůli uklízení.

Soudkyně Smrčková zmínila podezřelou skutečnost, která vyplynula z vyšetřování. Obžalovaný se při nočním hledání své pohřešované matky převlékl a prádlo následně s otcem vypral. Podezřelý argumentoval tím, že v noci pršelo, byl mokrý. Říkal, že s prádlem matce občas pomáhal. Na dotaz soudkyně sám sebe popsal jako introverta, který nerad vyhledává společnost lidí. "Můj osobní život je naprosto běžný. Mám přítelkyni, se kterou chodím asi 1,5 roku," uvedl s tím, že jde o první známost. "Ona je z Moravy, takže mi jen vadí, že se spolu nemůžeme vídat častěji," doplnil.

Před zatčením se živil jako vychovatel v Domově dětí a mládeže v Písku, kde učil děti lukostřelbu, historický šerm a vedl kroužek zaměřený na fantasy hru Dračí doupě. "Historický šerm je můj velký koníček, trávím s ním veškerý svůj volný čas," uvedl. Připustil také, že z preventivních důvodů chodil většinou ozbrojený nožem a teleskopickým obuškem.

Soud pokračuje ve středu a ve čtvrtek výslechem dalších svědků a soudních znalců.

naidka ( 15. března 2016 17:08 )

A navíc na ní rozřezalo šaty a spodní prádlo.

naidka ( 15. března 2016 17:05 )

byla nalezena stlučená žena Plesku, stlučené bývá máslo, žena byla ztlučená.

lunatic ( 15. března 2016 15:09 )

Když pominu selhání té paní ve výchově,tak alespoň nemusela selhat jako zaměstnankyně bezpečnostní agentury ,měla použít hmatů a chvatů sebeobrany-takhle to je,na výpověď,bohužel

moiaza ( 15. března 2016 13:45 )

Samozřejmě že je nevinný. Havlovy děi jsou všechny nevinné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání