Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (14) z Teplic dával na koleje kameny: Chtěl jsem vidět nehodu vlaku

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK ljš - 
15. března 2016
12:14

Položil na koleje překážku a číhal. Teprve 14letý chlapec několikrát ohrozil životy lidí na železniční trati mezi Teplicemi a Proboštovem jenom proto, že toužil vidět, jak vykolejí vlak. Policie pak začala místo sledovat a chlapce zadržela na místě. Kriminalistům řekl, že chtěl vidět vykolejit vlak.

Kriminalisté věc vyšetřovali jako obecné ohrožení, za tento trestný čin hrozí až osmileté vězení. S ohledem na věk pachatele ale policie případ odloží. "Podnět na opatření policisté poslali orgánu sociálně-právní ochrany dětí," doplnil teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

 

V prvním případě dopravil školák na trať padesátikilogramový kus betonu. Škoda na lokomotivě přesáhla 50 000 korun. V druhém případě umístil na koleje velký kámen, do kterého narazil osobní vlak s padesáti cestujícími. Následkem střetu byla opět poničena lokomotiva, nikdo z pasažérů se nezranil.

Policisté následně začali místo sledovat. "V pátek přišel ke kolejišti chlapec, který položil na trať velkou větev, tu hned vzápětí přejel projíždějící vlak," uvedl mluvčí. Chlapec se na místě přiznal, že ve všech případech položil předměty na koleje on.

ellenic ( 15. března 2016 18:26 )

Jediná pomoc, škodu uhradí rodiče chlapce. A dát na vědomí široké veřejnosti, že škodu musí rodiče uhradit, aby to zase nějakého hajzlíka nenapadlo .

pablo41 ( 15. března 2016 15:30 )

fortun a moiaza-Co do toho pletete bývalého prezidenta?

lunatic ( 15. března 2016 15:14 )

Opět 1 z příběhů s otevřeným koncem

moiaza ( 15. března 2016 13:49 )

 Ale vážení, proč tak zhurta. Mějte pochopení pro hry Havlových dětí. Že jejich zábavou je třeba vykolejit vlak? No a co. Je to daň za demokracii. Havlovou demokracii.

13352 ( 15. března 2016 13:26 )

 ve 14 letech by snad měl mít "chlapec" rozum....zapřáhnout ho do práce, aby se nenudil, pár přes hubu by taky neuškodilo....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání