Tělo studentky našla svědkyně v areálu brněnského arboreta Mendelovy univerzity v úterý kolem čtvrté hodiny odpoledne. Pachatel už byl ale tou dobou čtvrt hodiny na útěku. Z místa navíc odnesl její tašku, takže policisté oběť nemohli hned ztotožnit. Druhý den už pak šli najisto pro jejího expřítele.

Toho ve čtvrtek obvinili ze zvlášť závažného činu vraždy a v pátek už stanul před soudem. Přestože mu hrozí doživotí, na záběrech televize Prima působí klidně.

Na čtvrtečním tvrzení policistů, že odmítá spolupracovat, se zřejmě nic nezměnilo. Mladík nevypovídal ani u soudu a komunikuje pouze se svým právníkem. „Tu věc klient jednoznačně popírá. To znamená: tvrdí, že tam vůbec nebyl. Pokud by byl vzat do vazby, tak nepochybně podáme stížnost,“ vysvětlil jeho právní zástupce Tomáš Sedláček.

Tomu soudkyně ale neuvěřila a poslala ho do vazby. „Důvodem vazby jsou obavy z jeho útěku, ovlivňování svědků či vyšetřování,“ řekla mluvčí soudu Petra Hovorková.

Přestože mají kriminalisté už řadu důkazů, na případu dál pracují. „Nadále pátráme po bodnořezném nástroji, který byl v tomto případě vražednou zbraní, a také po černé kožené kabelce zavražděné,“ řekla mluvčí policie Petra Ledabylová.

Motivem činu byly podle kriminalistů zřejmě spory mezi párem, který se před časem rozešel. Policie k tomu neuvedla podrobnosti. Jihomoravský policejní ředitel Leoš Tržil v souvislosti s kauzou ve čtvrtek uvedl, že v Brně se šířily nepravdivé informace o tom, že se ve městě stalo více vražd. „Po tom, kde tyto dezinformace vznikly, nyní pátráme a nevylučuji ani to, že pro jejich šiřitele věc může skončit stíháním,“ doplnil Tržil.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá kabelku zavražděné dívky. Video - Jiří Nováček

 

Fotogalerie
20 fotografií