Fotografii z kamerového systému, která zachycuje zavražděnou dívku při vstupu do parku, zveřejnili policisté na dnešní tiskové konferenci. Přestože již údajného pachatele dopadli, stále potřebují pomoc veřejnosti. "Podezřelý odnesl některé věci, které patřily oběti. Některé se nám podařilo najít, ale v současné době stále hledáme dámskou koženou černou tašku. Dívka ji měla na svém rameni předtím, než došlo k útoku," vysvětlil šéf brněnské mordparty Antonín Hrdlička.

"Tašku možná někdo nalezl a neodevzdal. Patrně obsahovala zejména osobní doklady a další věci té poškozené. Tímto bychom chtěli požádat veřejnost, jestli někdo má informace k té tašce, případně člověku, který ji mohl mít sebou a byl by to muž a bylo by to po 16. hodině 8.8. v okolí místa činu, aby nás kontaktoval," dodal.

Video
Video se připravuje ...

Policie hledá kabelku zavražděné dívky Video - Jiří Nováček

Zda stejná kamera, která natočila zavražděnou dívku, zachytila i jejího vraha, policisté zatím nepotvrdili. Proti mladíkovi ale zřejmě mají dost důkazů, a to i přesto, že jim chybí vražedná zbraň. Tu na místě činu hledali i pomocí detektoru kovů. "Byla zavražděna bodnořezným nástrojem. Byl to zřejmě nůž, zatím ho ale nemáme," uvedl Hrdlička.

Dodal také, že s nimi podezřelý, kterým je 23letý expřítel zavražděné, nespolupracuje a k činu se zatím nepřiznal. Mladík pochází z Brna a policisté ho zatkli na ulici před domem, kde bydlí. Motiv činu je ale kriminalistům i přes mlčení podezřelého zřejmě jasný. "Vylučujeme sexuální a loupežný motiv. V činu hrály hlavní roli vztahy, dívka se s přítelem totiž rozešla,“ poznamenal šéf brněnské kriminálky Leoš Tržil.

Mladík bude obviněn z vraždy ve třetím, nejpřísnějším odstavci se sazbou až dvaceti let vězení, v úvahu připadá i výjimečný trest, a tedy i doživotí.

Fotogalerie
16 fotografií