Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhublá na kost trpěla ve vlastních výkalech: Utýranou seniorku museli odvézt ve speciálním vaku

Autor: dce, zb - 
10. března 2016
12:58

Vlastní vnuk svou nemohoucí babičku doslova utýral k smrti. Týdny a možná i měsíce hladověla na lůžku ve vlastních výkalech. Když ji záchranáři převáželi do nemocnice, nemohli ji ani naložit na vozík a museli použít speciální nafukovací vak.

V úterý stanul poprvé u soudu čtyřiadvacetiletý Martin M., který nechal svou babičku živořit v absolutně šílených podmínkách. Závislý utrácel peníze na nájem za drogy. Své babičce nechával jen málo jídla a pití. Stará žena tak brzy zhubla na méně než neuvěřitelných 30 kilogramů.

V tomto stavu ji ležící na zemi vedle postele našli pracovníci sociálky. Okamžitě zavolali záchranku. Žena byla v tak špatném stavu, že ji nebylo možné naložit na vozík, kterým záchranáři běžně dostávají pacienty z vyšších pater domů, kde není výtah. Seniorka by jim z něj totiž vypadla.

Nakonec se rozhodli ji přepravit do sanitky ve speciálním nafukovacím vaku. Z něj nejprve odčerpali vzduch. Vak se okolo těla ženy vytvaroval a ztvrdl. Teprve pak ji mohli vynést z bytu ven. Takováto nosítka umožňují bezpečný a šetrný převoz nemocného.

Žena bohužel i přes lékařskou pomoc po dvou dnech v nemocnici zemřela. Pitva prokázala, že to bylo vinou dlouhodobého hladovění. Martinu M. teď hrozí až 12 let za týrání.

citronka ( 10. března 2016 16:14 )

jéžišmarijá 30 kilo,vždyt to ani mladí nedokážou přežít a to mají sotva osmnáct roků,několik jsem jich znala,všichni umřeli a nebyla nic platná ani léčba mentální anorexie

ivka ( 10. března 2016 14:32 )

nechat chcípnout hlady,to je všechno

bohuz ( 10. března 2016 14:23 )

 el. Te pani je mi moc lito. Neumim si predstavit co vytrpela. Tak dlouho vydrzela ale v nemocnici zemrela... Je to chyba doktoru? Proc ji nepomohli?

marlen52 ( 10. března 2016 14:13 )

hajzlíka zavřít až zčerná chudák paní

jukon ( 10. března 2016 13:46 )

Bude se mit dobře 12 let, nebude muset pracovat , dostane pořádně nažrat, bude mu teplo a bude v čistém. Dát ho do vězení asijského typu a byl by pokoj. Naše vězení by mělo být vězením a ne hotelem , kde se vězni rádi vracejí a vypadají líp po opuštění tohoto zařízení než do nej vešli !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání