Oznámení o nálezu těla mladé ženy bez známek života dostali policisté v 16:03. Místo ihned uzavřeli, provedli ohledání a rozjeli rozsáhlou pátrací akci, do které zapojili i vrtulník. Pachatele ale nenašli.

Tělo zavražděné bylo nalezeno v arboretu (stromovém parku, pozn. red.), které je součástí areálu univerzity, od počátku se tedy spekulovalo o tom, že zavražděnou je studentka školy. To policie ve středu odpoledne potvrdila. Dívce bylo 24 let a pocházela z Brněnska.

Policie žádá o pomoc veřejnost, která by mohla přispět k objasnění případu. Z informací policie vyplývá, že dívka mohla být zavražděna až hodinu před nálezem těla.

„Žádáme všechny, kteří si v úterý v době od 15:00 do 17:00 poblíž třídy Generála Píky všimli čehokoliv podezřelého, aby se nám ozvali prostřednictvím linky 158,“ vyzvala mluvčí. Dodala, že v tuto chvíli kriminalisté vyslýchají několik lidí, kteří by k případu mohli podat důležité informace.

Policisté krátce po činu také upozorňovali řidiče městské hromadné dopravy na to, že pátrají po pachateli, který je zakrvácený. Žena tak byla pravděpodobně ubodána nebo ubita.

Máte jakékoli informace o případu vraždy v brněnském parku? Napište nám na tip@blesk.cz nebo volejte na 724 014 586.

Fotogalerie
14 fotografií