Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Zloděj v Plzni ukradl kolo, vyjel a...předvedl olympijský držkopád

VIDEO: Zloděj v Plzni ukradl kolo, vyjel a...předvedl olympijský držkopád
VIDEO: Zloděj v Plzni ukradl kolo, vyjel a...předvedl olympijský držkopád  (Autor: YouTube)
Autor: dce - 
8. března 2016
10:25

Známý plzeňský recidivista si chtěl zase jednou polepšit krádeží kola. Jenže jakoby zasáhla vyšší moc, lupič na bicyklu daleko nedojel. Ladně totiž přelétl přes řídítka a doslova políbil chodník.

Už šestkrát odsouzený sedmatřicetiletý recidivista si v pátek chtěl přilepšit krádeží kola. Vybral si jedno před atletickým stadionem v Plzni ve Skvrňanech. Zámek přeštípl pákovými kleštěmi, kterými se vybavil.

Na kolo nasedl a plánoval z místa činu rychle zmizet. Jenže mu v tom zabránily právě ony kleště, které mu vypadly z ruky a zablokovaly mu přední kolo. Zloděj udělal ladný oblouček a dopadl obličejem přímo na chodník.

 

Video  VIDEO: Zloděj v Plzni ukradl kolo, vyjel a...předvedl olympijský držkopád  - YouTube
Video se připravuje ...

Nehoda jím ale moc neotřásla, protože se rychle zvedl a s kolem ujížděl dál. "To už mu ale v patách na svém skútru jel další ze svědků. Když jej dohnal u ulice Domažlické a dotázal se ho, zda mu kolo patří, překvapený lapka již nevydržel, z kola sesedl, odhodil je a na další útěk se dal pěšky," uvedla podle serveru Krimi-Plzeň.cz policejní mluvčí.

To už ale zloděje pronásledovali i policisté, kteří ho nakonec zadrželi. Na služebně pak zjistili, že to není žádný nováček mezi lumpy.

"Za krádeže byl odsouzen naposledy v roce 2013. Poslední trest pak dostal v roce 2014 za výtržnictví a ublížení na zdraví. Nyní ho za krádež jízdního kola v hodnotě téměř deseti tisíc korun čeká trest odnětí svobody v délce trvání až tří let. Kolo, které policisté zajistili, ještě tentýž den vrátili jeho majiteli. Muž byl velmi překvapen, kolo mu stihli policisté vrátit ještě dřív, než sám zjistil, že mu bylo odcizeno."

Rumprecht ( 8. března 2016 10:57 )

A jaké byl zloděj barvy?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání