Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladík (20) autem srazil cyklistu, který na místě zemřel. Případ míří před soud

Policie obvinila mladíka, který srazil cyklistu. (Ilustrační foto)
Policie obvinila mladíka, který srazil cyklistu. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
5. března 2016
10:30

Soudní dohru bude mít tragická červencová nehoda. V loňském roce řidič (20) na Mělnicku u obce Tišice srazil cyklistu, který na místě zemřel. Kriminalisté už řidiče obvinili a navrhli obžalobu.

Tragická nehoda se stala na Mělnicku u obce Tišice poslední červencový den. Mladý řidič srazil cyklistu, který nasedal na své kolo. Ten na místě zemřel.

Řidič v době nehody předjížděl na místě, kde byla značená plná čára, a překročil při tom povolenou rychlost.

Strážci zákona u mladíka následně provedli test na drogy, který vyšel pozitivně na metamfetamin a amfetamin. Tedy drogy, z kterých se vyrábí pervitin.

Mluvčí mělnické policie Markéta Johnová však v pátek Právu řekla, že řidiče stíhají pro trestný čin usmrcení z nedbalosti a hrozí mu trest v rozmezí od jednoho roku do šesti let. Za ohrožení pod vlivem návykové látky však stíhán nebude. Následný znalecký posudek toxikologie byl totiž negativní. To už řekl v lednu Právu sám mladík.

„Ano, byl jsem obviněn a už by to mělo jít k soudu. Na seznámení se spisem jsem nebyl, ale to řeší právník. Nechávám to běžet,“ řekl Právu řidič.

Řidič, kterému strážci zákona na místě sebrali řidičský průkaz, dělá, co se dá, aby byl jeho trest co nejnižší nebo aby jeho stíhání státní zástupce zastavil. „Při výslechu jsem samozřejmě svou vinu přiznal a té rodině se omluvil. Teď to řeším s pojišťovnou, protože nárokují nějakou škodu, s kterou samozřejmě souhlasím. Také jsem jim nabídl nějakou finanční pomoc, a to mimo jakékoli soudní vyrovnání,“ kaje se řidič.

Policisté však žádají, aby se jeho případ dostal před soud. „Už jsme podali návrh na podání obžaloby z trestného činu usmrcení z nedbalosti a věc už byla předána na státní zastupitelství (v Mělníku),“ řekla Johnová.

Už měsíc před loňskou červencovou tragédií měl mladík oplétačky se zákonem. Dopustil se dopravního přestupku, který řeší mělnická radnice a odbor dopravních a správních agend. Tamní ředitel Josef Daniška Právu řekl, že už bylo v tomto případu rozhodnutí vydáno. Řidič se však proti němu odvolal. „Proti tomu jsem se odvolával, tam bylo nějaké ne úplně korektní jednání a postupování podle zákona ze strany policie,“ řekl řidič.

Toho však čekají další problémy. Přesto, že mu policie sebrala řidičský průkaz, on na zákaz řízení nedbá a opět usedl za volant.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání