Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Houslistku z Národní zabila rakovina: Co bude s jejími třemi dětmi?

Autor: ljš - 
4. března 2016
18:46

Byla skvělá učitelka, hudebnice a hlavně máma. Svým dětem se houslistka Marie Jungová snažila dát to nejlepší. Jezdívala si proto do Prahy přivydělávat jako pouliční umělkyně. Před týdnem ale zemřela a její dva synové s dcerou se ocitli sami a bez prostředků.

Nastalá situace musí být pro děti a Mariiny blízké o to těžší, že od kruté diagnózy k její smrti uplynulo pouhých pár týdnů. Kruté bolesti totiž z počátku její lékařka považovala za obyčejnou chřipku. A když lékaři odhalili skutečnou diagnózu – rakovinu tlustého střeva s metastázemi v játrech, bylo už na léčbu pozdě. Marie zemřela 25. února.

Její tři děti, chlapci ve věku 20 a 18 let a 14letá dcera, se musely vyrovnat s bolestnou ztrátou milované mámy, ale také se složitou finanční situací. „Zůstaly bez prostředků. Starší syn musel přerušit studia v Německu, aby mohl být k dispozici sourozencům, zejména sestře,“ vysvětlil Blesku Mariin kamarád Richard Cortés.

Na pomoc ale přispěchali i další kamarádky a hudební kolegové. „Klíčovou osobou se stala kolegyně Iva B., která na sebe vzala lví podíl organizace i pomoci. Zapojili se i někteří členové obecního zastupitelstva Ústí nad Labem. Sociální sítě, zejména Facebook, sehrávají důležitou roli, pomáhají tomu, aby se o situaci vědělo, i koordinovat pomoc,“ vysvětlil Cortés.

Pro děti se organizují zatím dva benefiční koncerty 17. března v Praze a o měsíc později v Ústí nad Labem. „Zároveň je možno objednat CD, které Marie nahrála v létě, jakoby v předtuše, že jí nezbývá mnoho času. Je také možno přispět dětem přímo, na účet nejstaršího ze sourozenců pod číslem 241619576/0300,“ dodal.

dingous ( 5. března 2016 10:21 )

děti nemají alimenty od tatínků ? děti si nepožádají sociálku o příspěvky ? a nedostanou sirotčí důchody ? to je budou živit dárci ?

anka ( 4. března 2016 21:45 )

y1xcvbnm ( 4. března 2016 21:00 )

Na videu kde hraje na kytaru je pouze v tričku a ostatní chodí v zimním oblečení okolo vánočního stromku. Dost se zdravím riskovala.

dingous ( 4. března 2016 19:41 )

takže její 2 dospělí a jedno nezletilé dítě ale posílejte korunky, maličkým na krmeníčko, chudinky majinký, budou mít jenom sirotčí důchodečky a co tatínek, toho jaksi neměli ??? svatá Marie slehla v chlévě a to 3x ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání