Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Otřesný zážitek Vladimíra (90) z Jičína: Zapomněli ho celou noc v sanitce! Marně bušil holí…

Autor: Jitka Pecharová - 
3. března 2016
10:45

Každý někdy něco zapomene. Ale co dokázal dnes už bývalý řidič jičínské nemocnice, je neuvěřitelné. Zaparkoval do garáže špitálu sanitku i s pacientem a šel domů. Senior v ní přečkal večer a noc. Naštěstí bez újmy. Řidič ale dostal padáka. Udělal to už podruhé…

Případ neuvěřitelné a těžko pochopitelné zapomnětlivosti začal příchodem seniora, historika profesora Vladimíra (90) na neurologickou ambulanci jičínské nemocnice. Z té byl poslán na oční vyšetření na ambulanci mimo špitál, a proto nasedl do vozu dopravní zdravotní služby nemocnice, který ho tam odvezl.

Od očního lékaře pak saniťák s pacientem zamířil ne zpět do nemocnice, ale do garáže. „Nevěděl jsem, co se přesně děje. Obratně zacouval do malého temného prostoru, zaparkoval, zamknul garáž a odešel,“ popsal serveru Zpravyceskyraj.cz senior, který se stal před devíti lety prvním držitelem Ceny města Jičína za přínos v badatelské historické i literární oblasti.

Muž se snažil na sebe upozornit klepáním berlí do stěn a vrat garáže, ale marně. Po nějaké době, když se již setmělo, mu bylo jasné, že v garáži bude nocovat. Zachoval ale klid. Po hmatu našel v sanitě přikrývku a snažil se usnout.

Když ho ráno objevil řidič, putoval na vyšetření. Nedobrovolný nocleh na jeho zdraví naštěstí nezanechal žádné následky. Za pochybení řidiče sanitky nemocnice pacientovi i jeho rodině vyjádřila lítost a omluvu. Ta ji včetně Vladimíra přijala a spokojila se jen s ní, i když někteří její členové přiznali, že by případ řešili tvrději, právní cestou. „Je to průšvih. Já bych podal žalobu, ale syn pana Vladimíra opravdu nechce,“ řekl Blesku příbuzný seniora.

bum-bec-bum ( 3. března 2016 21:51 )

Syn je velmi rozumný, ví, že se to prostě může stát i když by nemělo.

rumungro ( 3. března 2016 21:09 )

Trošku schizoidní, řek bych.

moiaza ( 3. března 2016 18:47 )

 Čekám na diskuzní příspěvek "tgbg" že dědeček byl komunista.

moiaza ( 3. března 2016 18:44 )

 V Havlokapitalismu mě dnes nic nemůže překvapit. Ať žije Havel.

quonex ( 3. března 2016 16:09 )

Nakonec se ukáže, že stařík byl rovněž řidič sanitky a jedinou adresu kterou si pamatuje, je do garáží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání