Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední rozloučení s Ivanem Jonákem (†59): Pohřbí ho vedle manželky, kterou dal zavraždit?

Autor: David Turek, Richard Veselý - 
3. března 2016
05:00

Před 22 lety dal zavraždit manželku, teď jeho ostatky možná spočinou vedle ní. Urna s popelem Ivana Jonáka (†59) může být na pražských Olšanech uložena k ostatkům jeho ženy Ludviky (†34).

Přímé vstupy z posledního rozloučení s Ivanem Jonákem sledujte na Periscopu Blesk.cz:
@blesk_cz


Za její smrt si někdejší »král diskoték« odseděl 18 let v kriminále. Přesto ale možná skončí spolu navěky. „Kontaktuje mě veliké množství lidí s tím, že by rádi přišli na Ivanův pohřeb. Jeho ostatky budou zpopelněny, následně se bude řešit, kam bude uložena urna s popelem,“ řekl Blesku Jonákův kamarád Tomáš Dvořák.
ggg

Právě on dnešní funus platí, Jonákova rodina na to nemá peníze. Dcera Veronika má dokonce stotisícové dluhy, kvůli kterým jde do dražby čtvrtina kdysi populárního Discolandu Sylvie v pražské Libni.

Jedna z pravděpodobných možností je uložení urny s ostatky Ivana Jonáka v hrobě, kam pochovali jeho zavražděnou manželku Ludviku. „Tato varianta zůstává stále ve hře, ale zatím si netroufnu soudit, jak to dopadne,“ vysvětlil Dvořák. Konečné slovo zřejmě budou mít Jonákovy dcery Veronika (33) a Sylvie (27).

Jonákovu manželku zastřelil v dubnu 1994 najatý vrah Jiří Tokár v jejím obchodě se zeleninou na pražském sídlišti Petrovice. Po zdlouhavém soudním procesu byl za objednání vraždy k 18 letům vězení odsouzen její manžel Ivan Jonák. Důvodem mordu byly údajně tahanice o tehdy prosperující Discoland Sylvie. Jonák nikdy svoji vinu nepřiznal, tvrdil, že šlo o spiknutí.

verka1 ( 3. března 2016 14:16 )

do pece se vloží rakev a žhavý popel nelze dát do urny, takže se čeká až se může dát všechen popel do urny. já bych řekla, že do pece se nahází více rakvi.

verka1 ( 3. března 2016 13:11 )

do ohně bych teda nechtěla jít. myslíte, že popel v urně je opravdu z toho nebožtíka?

janapi ( 3. března 2016 12:10 )

Nu-tak to víš velmi špatně.....nepohřbívali se sebevrazi - ale to bylo později zrušeno. Farář to většinou nějak zaonačil....Kde spočinou ostatky Jonáka-to bude spíše záležitostí majitele hrobu, ten s tím musí souhlasit ...ostatní se mohou stavět třeba na hlavu! V poslední době je však IN rozptylová loučka....

janejaneja ( 3. března 2016 11:59 )

Chudák jeho žena- musí ležet vedle svého vraha.. Otřesné !

jity ( 3. března 2016 10:26 )

Sebevrah sice není, ale k vraždě se nikdy nepřiznal. Kdo ví jak to vůbec tenrkát bylo a kdo mu prostřelil hubu, než šel do vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání