Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janoušek je venku z vězení! Soud ho pustil kvůli operaci hlavy

Autor: ČTK, dce - 
29. února 2016
15:34

Lobbista Roman Janoušek se dočasně dostal z vězení kvůli operaci. Uvedl to v pondělí server Lidovky.cz. Trest Janouškovi přerušil ředitel věznice v Brně-Bohunicích Dušan Gáč poté, co lobbista neuspěl se žádostí o přerušení u soudu. Janoušek dostal 4,5 roku vězení za to, že opilý srazil autem a vážně zranil ženu.

"Pan ředitel odsouzenému přerušil ze zdravotních důvodů na nezbytně dlouhou dobu výkon trestu," řekla serveru Dana Krejčířová, mluvčí věznice v Brně-Bohunicích, kde si Janoušek trest odpykává.

Ředitel má možnost přerušit trest ze zdravotních důvodů maximálně na 30 dní. Jak dlouho propustka potrvá v případě Janouška, nechtěla Krejčířová na dotaz ČTK upřesnit. Bude prý záležet na vývoji zdravotního stavu.

"V současné době je tak u něj plně indikována neurochirurgická operace v již stanoveném termínu dne 22. 2. 2016,“ stojí v usnesení soudu s tím, že ačkoliv není Janouškův stav životohrožující, nebylo možné operaci odkládat až do jeho propuštění.

Janoušek se dlouhodobě potýká se zdravotními problémy. O přerušení trestu kvůli zdraví žádal třikrát neúspěšně u soudu, naposledy zhruba v polovině února. Brněnský krajský soud tehdy žádost zamítl po zhodnocení Janouškovy zdravotní dokumentace a na základě vyjádření vězeňských lékařů k závěru, že jsou schopni vězněnému lobbistovi poskytnout péči, kterou potřebuje.

Součástí bohunické věznice je i nemocnice. Podle serveru ale komise vězeňské služby navrhovala soudu přerušit výkon trestu, protože služba nedisponuje vybavením a pracovištěm nutným pro operaci.

Opilý lobbista srazil v roce 2012 v Praze řidičku, když s ním chtěla řešit jejich dopravní nehodu, a z místa ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest zpřísnil na 4,5 roku. Do vězení nastoupil Janoušek v listopadu 2014. Proti verdiktu podal ústavní stížnost. Ústavní soud o ní dosud nerozhodl, řekla ČTK jeho mluvčí Miroslava Sedláčková.

cimanek ( 1. března 2016 16:21 )

 S nama by se nikdo nebavil a takovyho zmetka jak je Janousek pusti z vezeni,proste prachy delaj divy,ale na kazdou Svini se vari voda

hejhej ( 1. března 2016 14:02 )

A co mu budou v hlavě operovat ????? Nic mu není, je to fingované - za peníze

salto ( 1. března 2016 08:42 )

Takže prachy opět ukázaly svou moc

bum-bec-bum ( 29. února 2016 19:39 )

Nikdy se nevrátííííííííííííí..... Prašule jsou holt prašule, kdo je má, ten je hnedle na svobodě, Kramný je nemá, bude bručet za něco co mu nikdo neprokázal, i když to asi udělal.

ellenic ( 29. února 2016 19:25 )

Tak zadarmo to asi nebylo , že by byl Janoušek nakonec svatý? Už můj dědeček říkal, že hajzlové bez vyjímky mají vždy štěstí a je úplně jedno, jestli jde o ženu či o muže. Takže to vypadá, že děda má zase pravdu .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání