Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manžel zmizelé matky 4 dětí vyvázl s podmínkou: Její milenci si modřin nevšimli, řekl k brutálnímu týrání

Autor: dce, uá - 
29. února 2016
11:31

Jana Paurová zmizela před více než třemi lety. U soudu v pondělí opět stanul její manžel, který je obžalován z týrání své ženy před jejím zmizením. Soud případ projednával už podruhé – krajský soud totiž původní osvobozující rozhodnutí okresního soudu zrušil! Tentokrát dostal dvouletou podmínku a proti rozsudku se na místě odvolal.

Dvouletou podmínku s odložením na tři roky dostal Pavel Paur (40) od Okresního soudu v Lounech. Na místě se proti rozsudku odvolal. Soudce své rozhodnutí vysvětlil s tím, že ačkoliv chybí přímý důkaz, podařilo se vytvořit ucelený řetězec nepřímých důkazů.

Paur ve své výpovědi přiznal, že svou ženu Janu (35) několikrát udeřil, tvrdil ale, že se jen bránil, když ho v opilosti napadla. Důležité u soudu ovšem byly výslechy lidí z okruhu rodiny a výslechy sociálních pracovnic, které podaly trestní oznámení.

Ty Janě Paurové dokonce několikrát nabídly azylové ubytování, ona ho ale odmítala, protože se nechtěla vzdát všech svých čtyř dětí a bála se, že by o ně pak nadobro přišla. Důležité byly i lékařské zprávy, kde se jednoznačně mluvilo o napadení ze strany manžela – mnoho zranění si totiž Paurová nemohla udělat sama.

„Není to pravda, že jsem jí ubližoval. I milenci, co si s ní užívali, na ní modřiny neviděli,“ tvrdil Paur v závěrečné řeči s úsměvem. Soudce mu na to řekl, že milence zajímaly jiné části těla, kde modřiny asi nebyly.

Rozsudek v úterý vynesl okresní soud na Pavlem Paurem již podruhé. Původně v polovině loňského ledna rozhodl o jeho nevině ve věci týrání jeho ženy Jany. Ta už je ale více než tři roky nezvěstná. Krajský soud ovšem rozsudek zrušil a vrátil ho k projednání na okres.

Důkazy nebyly správně vyhodnoceny, soud je selektoval a hodnotil jednostranně. „Používal jen ty části, které hovořily ve prospěch obžalovaného, a naopak zcela pomíjel ty, které byly v jeho neprospěch,“ uvedl v červencovém odůvodnění předseda senátu Tomáš Plha.

Jana Paurová, matka čtyř dětí ze Slavětína, zmizela 3. února 2013 – pouhý den předtím, než měla vypovídat na policii kvůli týrání ze strany manžela. Její muž ji podle blízkých, kteří svědčili i u soudu, fyzicky napadal. Nezůstalo ovšem u bití, Paur svou ženu i škrtil, močil a kálel na ni a dokonce ji i znásilnil.

Paurová nebyla dosud nalezena a mnozí se domnívají, že ji její muž zabil. Její otec je přesvědčen, že je Paurová stále v domě. „Půjdeme za státním zástupcem. Budeme chtít, aby mu znovu pořádně prohledali celý dům, ať mu ho třeba rozkopou,“ řekl.

zednik ( 1. března 2016 11:43 )

 Jestli to dobře chápu, tak její příbuzní o týrání věděli. Proč se neuskrovnili a nenabídli ji a dětem na čas bydlení, než si vyřeší věci? Proč ji nevzali k sobě den před soudem kde měla svědčit? Museli přeci odhadnou co se asi bude dít za zdmi domku. Příbuzní ji tedy nepomohli? A paní měla i milence, nechá na sebe močit a kálet a oháněla se starostí o děti? Všichni jsou tam pošahaní...

bum-bec-bum ( 29. února 2016 16:12 )

To máš sice pravdu, ale na druhou stranu kdo na sebe nechá močit a kálet? Mohla odejít, mohla ho udat, mohla ho zabít a zakopat. Vůbec nelituji ty slepice co se nechaj od mužských bít, na mě by mužskej sáhl jednou a ležel by při nejlepším na intenzivním oddělení. Sebeobrana a ani bych mu hrob nenechala udělat. Husy to jsou co se nechaj mlátit. Raději chlastala, rodina taky o všem věděla...

prycsvladou ( 29. února 2016 14:56 )

JE na 99 procent jasne že ten její manžel jí zabil,jen hovado dokáže na ženskou močit a kálet.dobytek zasra-nej

hofihofi ( 29. února 2016 14:28 )

sAME SOUDY NA NEPRIMYCH DUKAZECH, VYCUCANYCH Z PRSTU SOUDCEM

placenta ( 29. února 2016 14:19 )

on jí zabil, dukazy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání