Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nečesaný znovu na místě činu: V rekonstrukci hraje celá rodina

Autor: rap, ljš - 
27. února 2016
11:12

Rodina Lukáše Nečesaného (23) je přesvědčena, že jej výpovědi svědků vylučují jako pachatele přepadení kadeřnice. Rozhodli se proto události osudného dne zrekonstruovat a natočit.

Ve videu, které Nečesaní Blesku exkluzivně poskytli, hraje kromě Lukáše také jeho matka Šárka, otec Luděk a další příbuzní. Celou rekonstrukci, která je natočená z mnoha úhlů pohledu, doplňují citace z výpovědí jednotlivých svědků, jak zazněly u soudu. Vznikl tak ucelený obraz toho, jak se události 21. února 2013 mohly odehrát.

Natáčení rodina naplánovala na jeden z lednových dní, kdy bylo kadeřnictví zavřené, a jejich přítomnost tak nemohla kadeřnici nijak traumatizovat.

Podrobnější objasnění časové osy případu je pro celou kauzu klíčové nejen podle obhajoby, ale také podle rozhodnutí Nejvyššího soudu, který Nečesaného loni v květnu propustil na svobodu. Ten dal hradeckému soudu za úkol vše lépe vysvětlit. „Každá minuta, zejména v rozmezí 16.55 až 16.59, zde hraje velkou roli, proto je nutné pečlivě a logicky hodnotit výpovědi všech svědků, a to v jejich návaznosti a souvislostech,“ vzkázal soudce Jan Bláha.

Zda soud uzná, že přepadení skutečně spáchat nemohl, se Nečesaný dozví 24. března, kdy by měl v případu padnout rozsudek. „Myslím, že se nám podařilo jasně prokázat, že můj syn pachatelem být nemůže,“ řekl Blesku Luděk Nečesaný.

Záběry na videu doprovází podrobný komentář, který běh událostí vysvětluje. Podívejte se:

Video Rekonstrukce přepadení kadeřnice podle rodiny - Archiv rodiny Nečesaných
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání