Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Elitní policista Švábenský před sebevraždou natočil svědectví o zmanipulované policii

Elitní policista Švábenský před sebevraždou natočil svědectví o zmanipulované policii.
 (Autor: Reflex.cz)
Autor: dce - 
23. února 2016
18:31

Loni ho vrchní soud poslal na šest let do vězení za korupci. Stanislav Švábenský, bývalý elitní policista, totiž za úplatu vynášel informace. Krátce po vynesení rozsudku ale spáchal sebevraždu. Ještě předtím však natočil šestihodinovou zpověď, ve které jmenoval lidi, kteří manipulovali s vyšetřováním. Týdeník Reflex nyní zveřejnil část videa se zpovědí.

Po celou dobu vyšetřování a i u soudu tvrdil Švábenský, že je nevinný. Odvolací soud ale potvrdil rozhodnutí krajského soudu a poslal ho na šest let do vězení. Bývalý detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu tento rozsudek odmítl přijmout a hned druhý den spáchal sebevraždu.

Předtím ale šest hodin mluvil do kamery, která zaznamenávala jeho výpověď o skutečné práci policie. V záznamu, který už prověřuje GIBS, padají jména vysoce postavených policistů, ale i drobných zločinců.

Video Zpověď bývalého elitního policisty, který spáchal sebevraždu. - Stanislav Švábenský
Video se připravuje ...

"Pokud tohle video sledujete, je to neklamná známka toho, že už se asi nikdy neuvidíme," těmito slovy video Stanislava Švábenského začíná. Vysvětluje zde, že se rozhodl uvést události ve svém životě na pravou míru a očistit své jméno.

"Moje problémy se točily kolem informací, které jsem donášel na ÚOOZ," pokračuje Švábenský. Problémy se objevily kolem období vraždy Michala Tofla, ke které došlo v červnu 2010. Švábenský přišel s informací, že vraždu zosnoval Petr Pavel Bezděkovský, kterého měli krýt lidé právě z ÚOOZ. 

Tofla stálo kariéru a dalo by se říci, že později i život to, že do celé kauzy strčil nos a "systém přítelíčkování, vzájemného krytí a protislužeb v řadách tzv. elitní policie se ho rozhodl zbavit", jak píše server Reflex.cz, který slibuje detailnější informace ve svém čtvrtečním vydání.

moiaza ( 23. února 2016 20:28 )

 Ta modrá svoloč co zde po revoluci vládla, byla výborným podhoubím pro mafie všeho druhu. Naše společnost je prolézla korupcí mafiány, jako sýr ementál.Policejní mafie, soudcovská mafie spolu s politiky tvoří jedno velké monstrum.Proti této mafii není žádná obrana. Vynáší se z nejvyšších míst. Gauneři dopředu vědí o všech akcích policistů. Mafiáni nechali v klidu utéci Krejčíře, Pítra a další modrou sebranku. Vrchní velitel modrého gangu Klaus, na závěr své kariéry dál všem svým kumpánům milost. Nevymlouvejte se věčně na komunisty. Ti nevládnou přes 26 let. Komu chybí argumenty, poslouží KSČ. Havlem a modrou svoloči začala kvést mafie. Na to jsou pádné důkazy.

tgbg ( 23. února 2016 19:27 )

Kounističtí vyvrhelové ovládáni a řízení Moskvou od KGB a STB vyvolané revoluce v r. 1989 stále řídí naši politiku a hospodářství ke prospěchu ruských oligarchů, kteří si jako svou loutku vybrali Zemana a Putina. Ruská chamraď a svoloč se nechce vzdát pohádkových příjmů, které jí plynou z Česka a náš věčně opilý stařec z hradu jí musí věrně sloužit za financování své volební kampaně.

karelka ( 23. února 2016 18:43 )

To jsem zvědav, kdy někdo práskne, že je Kájínek nevinný a všechno byla jen připravená hra policejních složek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání