Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

11 opilých dětí přes víkend v Kladně: Vypily jsme flašku vodky, přiznaly

11 opilých dětí přes víkend v Kladně: Vypily jsme flašku vodky, přiznaly.
11 opilých dětí přes víkend v Kladně: Vypily jsme flašku vodky, přiznaly.  (Autor: Městská policie Kladno)
Autor: dce - 
23. února 2016
15:23

Tři výjezdy a jedenáct opilých dětí řešili uplynulý víkend městští policisté v Kladně. Jedna skupinka dětí vypila celou flašku vodky, a opilá dívka z jejich středu skončila dokonce v nemocnici.

První skupinku popíjejících dětí vyšetřovali strážníci v Kladně už v pátek. Zjevně opilé nezletilé jim v Kordačově ulici nahlásil náhodný kolemjdoucí. 

„Hlídka po příjezdu na místo zjistila před domem tři nezletilé dívky a tři nezletilé chlapce, z nichž všichni vykazovali známky požití alkoholu. U všech dětí ve věku od dvanácti do čtrnácti let postupně provedli strážníci orientační dechové zkoušky, které byly všechny pozitivní,“ řekla serveru Kladenskélisty.cz mluvčí strážníků Markéta Fröhlichová. 

Teprve 14letá dívka nadýchala 1,57 promile, a tedy nejvíc z celé skupinky. Nejméně její o rok mladší kamarádka 0,39 promile. Strážníky samozřejmě zajímalo, jaký alkohol školáci pili – děti jim shodně odvětily, že si daly flašku vodky. Jedna z dívek nakonec putovala záchrankou do nemocnice, protože její stav se zhoršoval.

Další případ řešili strážníci o pár hodin později na pěší zóně, kde se prali tři chlapci ve věku patnáct a sedmnáct let. "Všichni tři mladíci nadýchali více než jedno promile alkoholu v dechu. Kde alkohol zakoupili, však odmítli mladíci říct. Všechny tři převezli přivolaní policisté na služebnu, kde byli předáni rodičům," vysvětlila mluvčí.

Ke třetímu případu opilých mládežníků vyjížděli městští policisté v neděli. Sedmnáctiletí chlapci popíjeli vodku z džusem na dětském hřišti. I oni rychle putovali do rukou svým rodičům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání